Vier tips om jezelf te blijven ontwikkelen in je werk

27 sep 2018

Je hebt een baan in de reiswereld. Misschien wel eentje die mooi aansluit bij je gevolgde studie, met een prima salaris. Niks te klagen dus, maar toch knaagt er iets aan je: je wilt mr, vooral op het gebied van leren en persoonlijke ontwikkeling. Hoe je dit voor elkaar krijgt? We geven je vier tips.

1. Hoe blij ben je eigenlijk met je huidige werk?

Ga bij jezelf eens na of je op de juiste weg zit: krijg je energie van je huidige baan, en wil je hierin doorgroeien? Laat je bij het beantwoorden van deze vraag niet van de wijs brengen, omdat je toevallig voor dit vakgebied gestudeerd hebt of omdat het werk dat je doet zo goed betaalt. Het gaat erom wat jou gelukkig maakt. Heb je op zondag zin in de nieuwe werkweek, of zie je er juist tegenop? Wanneer het om je eigen ontwikkeling gaat, is de eerste stap dat je goed bij jezelf te rade gaat of dit de juiste baan voor jou is. Volg je hart!

2. Wat wil je cht?

Stel, geld speelt geen enkele rol, wat zou je dan het liefst willen doen? Het zou zomaar kunnen dat dit iets totaal anders is dan wat je nu doet. We horen je al denken over die droombaan: ‘maar daar ben ik eigenlijk te hoog voor opgeleid’, of ‘ik heb toch niet voor niets vier jaar gestudeerd’. En wellicht vind je het salaris dat erbij hoort wel veel te laag. Toch werkt het heel verhelderend om eens op te schrijven hoe de functie die je ambieert eruit zou zien: wat zouden je werkzaamheden zijn, je doel? Bij een groot of een klein bedrijf? Achter de computer of buiten de deur? In een team of werk je liever individueel? Zo krijg je inzicht in wat je echt wilt, en welke kant je graag op zou willen gaan.

3. Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Wanneer jij je persoonlijk ontwikkelt, profiteert ook de rest van de organisatie daarvan. Toch komt het geregeld voor dat hier weinig ruimte voor is, of dat hier helemaal niet over gesproken wordt. Niet geschoten is altijd mis, dus ga hier gewoon over in gesprek met je leidinggevende. Wie weet wat de mogelijkheden allemaal zijn, en met een opleiding groei je extra snel door naar een volgende stap in je carrire. Mocht er geen budget zijn, maar wel tijd, dan hebben we mooi nieuws: Travel College, een online leerplatform speciaal voor alle medewerkers in de reisbranche. Hier vind je uitdagende e-learning cursussen, webinars en micro learnings waar je gratis aan deel mag nemen. Zo blijf je je op persoonlijk n professioneel vlak ontwikkelen, waar en wanneer je maar wilt. 

4. Waardevol netwerk

Last but not least: zorg dat je mensen om je heen verzamelt die je verder kunnen helpen. In de organisatie waar je werkt n daarbuiten. Laat aan collega’s en je leidinggevende weten waar je goed in bent en waar je passie ligt. Zo vergroot je de kans dat ze meteen aan jou denken wanneer er een project langskomt dat jouw expertise goed kan gebruiken. Ook kunnen ze je coachen waardoor je weer veel nieuwe dingen leert. Maar ook buiten de organisatie is het goed om in contact te komen (en blijven) met interessante mensen die je in de toekomst misschien kunnen helpen. Aan een nieuwe uitdagende baan bijvoorbeeld.

De Profiel Analyse

Ben je benieuwd waar jouw ontwikkelingsmogelijkheden liggen? Reiswerk biedt je een tool om dit inzichtelijk te maken: de Profiel Analyse. Deze vul je in 8 minuten in en geeft een gedetailleerd profiel van jouw sterke punten en de aandachtspunten. Sowieso interessant om te weten, en het helpt bij het maken van een juiste keuze voor een volgende stap in je ontwikkeling. Meer weten? Klik dan door naar de Profiel Analyse.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.