7 april is wandel tijdens je werk dag

Wist je dat fulltime medewerkers gemiddeld 9 uur stil zitten op een dag? En dat terwijl je na 20 minuten wandelen al beter geconcentreerd bent, energieker en zelfs creatiever. Af en toe even weg van je werkplek activeert daadwerkelijk je brein en je blijft gezond en fit. Niet gek dus dat 7 april is benoemd tot nationale wandel tijdens je (thuis)werkdag. Maar wat kun je nou zelf doen vandaag om meters te maken?

adventure-1868817_1920.jpg

Wandel naar je werk

We hebben een passie voor reizen, maar commuten van en naar werk is toch een ander verhaal. Toch kun je op een efficiënte manier vandaag net even wat extra beweging pakken. Wandel (een stuk) van je woon-werkverkeer. Ga je met het ov, stap dan een halte eerder uit. Ga je met de auto, parkeer ‘m dan eens wat verderop. Werk je vanuit huis, begin de dag dan met een ommetje door de buurt. Wees in ieder geval vandaag niet de vakantieganger die blijft stilstaan op de lopende band op weg naar de gate.

Maak een weeting

Nee, het gaat hier niet om het omstreden, populaire Nederlandse exportproduct. Weeting is niets meer dan wandelen tijdens je meeting. Steve Jobs was een fan. En ook Mark Zuckerberg en zelfs Charles Dickens vergaderde wandelend. Zij wisten waarschijnlijk dat bewegen tot 60% productiever maakt en dat je creatieve denkvermogen met hetzelfde percentage stijgt. Dat effect treed al op na 5 minuten. Wandelen vergroot ook de openhartigheid. Mensen voelen zich lopend vrijer om hun gedachten te uiten. Welke meeting kun jij vandaag wandelend doen?

Broodje op de hand

We gaan er niet om liegen, de weersvoorspelling ziet er droevig uit vandaag. Maar je kunt je lunch tussen de buien door plannen. Neem je broodje op de hand mee en maak een wandeling buiten. Ga je samen met een collega, dan is de kans groot dat je andere gesprekken hebt dan wanneer je zit. Werk je vanuit huis, maak je hond dan blij met een extra ommetje of verken je eigen buurt. Combineer je het met een stukje mindfulness, dan is dat dubbele winst.

Elk belletje lopen

IJsberen tijdens het bellen ziet er niet altijd even charmant uit, maar het is hartstikke gezond én is nog effectief ook om je te concentreren op het gesprek. Vaak doen we het al onbewust! Ga vandaag eens bewust aan de wandel tijdens elk belletje. Op vrijwel elke telefoon zit tegenwoordig een stappenteller. Zo kun je aan het einde van de dag gelijk checken of je goed bezig bent geweest. Dat is pas vlieguren maken!

cta.png

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.