Wat heeft de arbeidsmarkt voor ons in petto in 2017?

Wellicht heb je al diverse blogs en artikelen over de Nederlandse arbeidsmarkt gelezen in de afgelopen weken. De arbeidsmarkt is duidelijk in beweging en dat houden we bij Reiswerk natuurlijk nauwlettend in de gaten. Deze veranderingen hebben immers invloed op werkgevers en werknemers in de reisbranche.

Wat zien we? 

Vanwege de aantrekkende economie verwachten werkgevers groei en gaan medewerkers weer meer om zich heen kijken en op zoek naar nieuwe werkuitdagingen.

Herken jij jezelf hierin? 

Organisaties hebben hierdoor grotere kansen in het aantrekken van nieuw talent, maar zij staan ook voor grote uitdagingen:
- Aantrekkelijk blijven voor de nieuwe generatie medewerkers
- Kennisverlies als gevolg van de vergrijzing opvangen

Door de aantrekkende economie in ons land zullen veranderingen elkaar nog sneller opvolgen, en dit vereist wendbare organisaties n medewerkers.
De focus van Reiswerk sluit hier naadloos bij aan: werken aan voortdurend voldoende toekomstbestendige professionals in de reisbranche.

Uit onderzoek (bron: Raet HR-benchmark 2017) blijkt dat werkgevers verwachten meer personeel nodig te hebben in 2017 en dus zal er nog meer worden ingezet op flexibele arbeidsrelaties. Maar ook het aantal medewerkers in loondienst zal toenemen. Dat talentmanagement hoog op het lijstje staat van veel werkgevers is wel duidelijk. Talentmanagement moet er namelijk voor zorgen dat een tekort aan specialisme wordt voorkomen en dat er te veel kennis verloren gaat door de vergrijzing. Vergrijzing enerzijds en ontgroening anderzijds zijn belangrijke demografische ontwikkelingen die een grote invloed gaan hebben op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Als Reiswerk gaan we er ook in 2017 alles aan doen om bij te dragen aan de toekomstbestendigheid van jou als reisprofessional. Je kunt bij ons terecht voor informatie over opleidingen en cursussen, deelnemen aan masterclasses en workshops, snuffelen tussen de nieuwste vacatures in de reisbranche en als je meer grip wilt op jouw loopbaan, neem dan eens deel aan de loopbaanscan. Maar dat is natuurlijk niet alles, bekijk onze site voor ons verdere aanbod.
 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.