Blijf werkstress de baas

13 nov 2023

De reisbranche is een dynamische en soms veeleisende branche. Waarschijnlijk heb je vaak te maken met veel verschillende deadlines en verwachtingen. Dit kán leiden tot werkstress, maar dat hoeft niet. Lees deze handige tips, gebruik ze en voorkom die stress!

werkstress

1. Neem voldoende rust

Rust? Als het druk is? Ja zeker, juist ook als het druk is. Het is heel belangrijk om voldoende rust te nemen om te voorkomen dat je overbelast raakt. Neem regelmatig pauzes gedurende de dag en plan deze ook in, zo voorkom je dat je jezelf tekort doet en geen pauzes neemt. Ga tijdens de pauze eens een wandeling maken, blijf niet achter je bureau of op je werkplek zitten.

2. Stel je grenzen

Stel duidelijke grenzen tussen werk en privé. Als je altijd bereikbaar bent voor je werk, kan dit leiden tot stress. Zet dus duidelijke grenzen en laat je werk niet je privéleven overheersen. Wees niet bang om eens ‘nee’ te zeggen zodra je te veel op je bord krijgt.

3. Plan goed

Plan je werk goed in, zodat je weet wat je moet doen en wanneer. Vergeet ook privé activiteiten niet in je agenda te zetten. Neem genoeg tijd om voor jezelf te zorgen. Denk aan gezond eten, regelmatig bewegen en genoeg ontspannen.

4. Vraag hulp als je het nodig hebt

Als je merkt dat je last hebt van werkstress, twijfel dan niet om hulp te vragen. Praat met je leidinggevende, een collega, een vriend of met familie. Er zijn ook verschillende hulpverleners die je kunnen helpen om met werkstress om te gaan.

Neem werkstress serieus! Het is een serieus probleem dat kan leiden tot gezondheidsproblemen, zoals een burn-out. Kun jij wel wat meer tools en handvatten gebruiken? Op Travel College hebben we een verzameling van e-learnings en podcasts om jouw werkstress aan te pakken. Neem eens een kijkje bij het thema Werkstress.

Travel College is ons online leerplatform speciaal voor medewerkers in de reisbranche. Het is gratis en je maakt binnen 2 minuten een account aan.

Start nu

Geschreven door:

947152 114753655399290 1101870463 n
Melissa Bruins
Marketing & Communicatie Manager
cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.