Personeel werven in de zomer MOET doorgaan!

12 jul 2023

Yes, de zomerperiode is aangebroken! Een tijd waarin de meeste mensen volop genieten van hun welverdiende vakantie. Veel bedrijven denken dat de zomer geen ideale periode is om nieuw personeel te zoeken. Maar dat is helemaal niet waar! Slimme werkgevers begrijpen dat de zomer juist een gouden kans biedt voor het werven van nieuw talent. Benieuwd waarom? We nemen je graag mee in deze zomerse voordelen.

personeelzoekenindezomer

Een zee van tijd

Het eerste voordeel van werven in de zomerperiode is dat kandidaten een zee van vrije tijd hebben. Dit betekent dat ze de perfecte gelegenheid hebben om hun carrière eens goed onder de loep te nemen en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Ze hebben alle tijd om vacatures te bekijken, hun cv uit te breiden en sollicitatiegesprekken in te plannen. De zomer is hét moment waarop mensen hun dromen najagen en hun carrièredoelen heroverwegen. Als werkgever kun je hier slim op inspelen door actief te werven en de aandacht van gemotiveerde kandidaten te trekken die anders misschien niet beschikbaar zouden zijn.

Vol met energie

Het tweede voordeel is dat de zomer het seizoen is waarin net afgestudeerde studenten en schoolverlaters op zoek gaan naar hun allereerste baan. Ze zijn vol energie, enthousiasme en vastberadenheid om zo snel mogelijk hun stempel te drukken op de arbeidsmarkt. Als werkgever is dit jouw kans om jong talent binnen te halen en te profiteren van hun frisse ideeën en innovatieve denkwijzen. Door in de zomer speciale programma's of stages aan te bieden, kun je deze veelbelovende nieuwkomers aantrekken en aan je organisatie binden. Zo creëer je een dynamische en diverse werkomgeving die bruisend is van nieuwe ideeën.

Een grote voorsprong

Het werven van personeel tijdens de zomer heeft als derde voordeel dat je een flinke voorsprong neemt op je concurrenten. Terwijl veel bedrijven een soort "zomerstop" hebben en hun wervingsactiviteiten verminderen, kun jij juist schitteren en opvallen. Jouw vacatures krijgen de spotlight die ze verdienen! En terwijl anderen wachten tot iedereen terug is van vakantie, ben jij actief bezig met het werven van toptalent. Dit betekent minder concurrentie en meer aandacht voor jouw organisatie en openstaande functies. Het laat zien dat jij als werkgever niet bang bent om door te pakken, zelfs tijdens het zomerseizoen. En dat maakt indruk op potentiële kandidaten en versterkt jouw reputatie als een vooruitstrevende en betrokken werkgever.

Dus, waar wacht je nog op? Ga vol enthousiasme aan de slag en laat de zomer niet in de weg staan van jouw wervingsambities! De zomer is het perfecte moment om een sterk en dynamisch team op te bouwen dat klaar is om samen nieuwe successen te behalen. Benut deze zomer volop!

Bron: Omwerven.nl

Geschreven door:

947152 114753655399290 1101870463 n
Melissa Bruins
Marketing & Communicatie Manager
cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.