Er staan nieuwe workshops in de agenda voor het najaar. Neem snel een kijkje en schrijf je in! Klik hier.

Zo wordt je uitnodiging op LinkedIn wl geaccepteerd

09 sep 2019

Je hebt het vast geregeld meegemaakt: je opent je LinkedIn profiel en ziet een uitnodiging om een connectie te maken. Of het nou een collega, een oud studiegenootje of een totaal onbekende is, vaak is de tekst hetzelfde: “I’d like to add you to my professional network on LinkedIn.” En that’s it. Inderdaad, hartstikke onpersoonlijk. Misschien doe je dit zelf ook wel, omdat je na een dag hard werken gewoon de puf niet hebt om een goede tekst te bedenken. En dat hoeft ook niet, want wij hebben kant-en-klare voorbeelden voor je. Want met een persoonlijk bericht is de kans veel groter dat je uitnodiging wordt geaccepteerd.

1. Een collega

Iedereen vindt het fijn om het gevoel te hebben dat je bijdragen op werk worden opgemerkt. Dus als je contact maakt met collega's, vermeld dan vooral ook hun projecten, interesses of sterke punten. Dit is een ideale manier om hem of haar een boost te geven en je professionele relatie te versterken.
 
Beste …,
 
We hebben helaas nog nooit direct met elkaar samengewerkt. Maar ik hoor zoveel positieve verhalen over je marketingkennis, dat ik je zeker in gedachten houdt mocht dat een keer nodig zijn. Tot in de wandelgangen!
 
Groet,

2. Een nieuwe collega

Stel, je werkt net bij een nieuw reisbedrijf. Je kent iedereen nog niet zo heel goed, maar wilt wel graag met ze connecten op LinkedIn. Altijd een goed plan.
 
Hoi …,
 
Leuk je vandaag ontmoet te hebben. Ik kijk ernaar uit om met je te gaan samenwerken aan […]. Tot morgen.
 
Groet,

3. Een voormalige collega

Misschien ga je ervan uit dat iedereen met wie je ooit hebt gewerkt zich jou herinnert. Maar helaas: dat is niet altijd het geval. Zeker niet als het bij een groot reisbedrijf was, als je er maar kort hebt gewerkt, of als het al lang geleden is. Dan zou het zomaar kunnen dat je uitnodiging tot linken wordt geweigerd. Maar misschien niet als je precies beschrijft wanneer, waar en hoe je met iemand samenwerkte.
 
Beste …,
 
Herinner je me nog? In 2014 hebben we samengewerkt bij D-reizen, op de marketingafdeling. Ik was er maar kort, maar ik kan me nog herinneren dat je mooie resultaten behaalde. Ik hoop dat alles goed met je gaat en wie weet treffen we elkaar nog eens.
 
Groet,


4. Iemand die je terloops hebt ontmoet

Het lijkt misschien een beetje gek om een connectie te personaliseren voor een vriend van een vriend met wie je tijdens een paar feestjes hebt gesproken. De laatste keer dat je elkaar zag, was je samen bier aan het drinken. Als je hem een uitnodiging stuurt, verwijs dan wel naar zijn carrire.
 
Beste …,
 
Ik ben blij dat Aaron ons aan elkaar heeft voorgesteld. De volgende keer dat we elkaar tegenkomen, moet je me zeker meer vertellen over wat je voor Sunny Cars doet – het klonk erg interessant.
 
Groet,

 

5. Iemand die je hebt ontmoet tijdens een netwerkevenement

Wanneer je contact wilt maken met mensen met wie je maar een paar minuten hebt gesproken, is het belangrijk dat je ze meteen herinnert aan wie je bent. Geef ook een reden om met elkaar te connecten. Een goede standaard is dat je zijn of haar carrire in de gaten kunt houden, maar je kunt ook voorstellen om koffie te gaan drinken, tips uit te wisselen of bijvoorbeeld nieuws uit de reiswereld te bespreken.
 
Beste …,
 
Het was leuk en interessant je te spreken op het Travel Congress. Je werk klonk erg fascinerend! Ik zou graag met je willen connecten om zo nu en dan ervaringen en tips uit te wisselen over ontwikkelingen in de reiswereld.
 
Groet,

6. Iemand die je bewondert

Uitnodigingen sturen naar mensen die jou niet kennen is altijd lastig, omdat ze al snel geneigd zijn deze niet te accepteren. Het is dan ook extra belangrijk om meteen te vertellen wie je bent en waarom je graag wilt connecten. Bewijs dat je niet alleen op jacht bent naar die felbegeerde 500+ connecties. Maar bijvoorbeeld wel meer wilt weten over zijn of haar specifieke kennis en prestaties.
 
Beste …,
 
Ik ben een junior reisagent en was erg genteresseerd in je verhaal tijdens het Travel Congress. Ik wil dan ook graag met je connecten, zodat ik je werkzaamheden en tips kan volgen op LinkedIn. Als je ooit een kwartiertje over hebt, dan zou ik graag meer willen horen over hoe je in de reiswereld bent begonnen en welke vaardigheden volgens jou het meest relevant zijn voor dit vak.
 
Bedankt alvast en groet,


7. Iemand in dezelfde LinkedIn-groep

Misschien zit je in een interessante reiswereld groep en zie je iemand die heel frequent unieke inzichten en relevante artikelen plaatst. Hopelijk geeft het feit dat je in dezelfde groep zit hem een automatische reden om je uitnodiging te accepteren.
 
Beste …,
 
Ik zit ook in de Travel Tourism & Hospitality groep en ik lees altijd graag je berichten. Het stuk dat je een week of twee geleden over de toekomst van reizen deelde, was erg interessant. Ik wil graag contact houden en meer horen over je inzichten.
 
Groet,

8. Een recruiter

Een recruiter is altijd handig om in je netwerk te hebben, zker wanneer je toe bent aan een nieuwe uitdaging. Misschien heb je er eentje op het oog die interessante banen in de reiswereld aanbiedt. Stuur hem of haar een uitnodiging, en overtuig diegene waarom het een goed idee is om te connecten.
 
Beste …,
 
Ik ben een marketingstrateeg in de reiswereld met zes jaar ervaring, en momenteel ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik wil graag eens met je praten over de vraag of mijn achtergrond geschikt is voor een van de vacatures die openstaan. Zullen we een keer een kop koffie drinken?
 
Ik kijk ernaar uit iets van je te horen,

9. Een oud studiegenoot

Misschien zie je ineens een oud studiegenoot van 12 jaar geleden langskomen waar je graag weer contact mee wilt. Helemaal niet gek, ook al hebben jullie meteen het contact verloren toen jullie wegen zich destijds scheidden.
 
Beste …,
 
Ken je me nog? We hebben 12 jaar geleden samen Tourism Management gestudeerd. Het lijkt me leuk om een keer ervaringen met elkaar uit te wisselen en te horen hoe het je de afgelopen jaren in de reiswereld is vergaan. Ik hoop dat alles goed met je gaat.
 
Groet,

10. Iemand met wie je wilt werken

Misschien probeer je een project van de grond te krijgen en heb je een grafisch designer nodig. Of misschien juist een software-engineer of een copywriter. Maak meteen duidelijk waarom je graag een connectie wilt maken, en dat het gaat om een mogelijke samenwerking. Wanneer je uitnodiging niet wordt geaccepteerd, weet je meteen dat je op zoek kunt gaan naar een andere specialist.
 
Beste …,
 
Op LinkedIn zie ik dat je een ervaren designer bent. Ik zou dan ook graag met je in contact willen komen voor een project. We zoeken namelijk een designer die communicatiemateriaal voor onze nieuwe campagne wilt ontwerpen. Ik vertel je hier uiteraard graag meer over via telefoon of e-mail. Hoop snel van je te horen!
 
Groet,

 
Zo, met deze voorbeelden hoef je je nooit meer af te vragen wat je in dat uitnodigingsvakje moet schrijven. Wel zo makkelijk. Succes!


 
Bron: themuse.com
 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.