AI en ChatGPT toepassen in je werk? Schrijf je in voor de workshop en leer de basisprincipes! Meer informatie en inschrijven, klik hier.

Mantelzorg

Het combineren van werk en het verlenen van zorg aan een naaste kan als belastend en intensief ervaren worden. Bespreekbaarheid, steun en begrip op de werkvloer zijn de belangrijkste voorwaarden voor een goede balans tussen mantelzorg en werk.

pexels andrea piacquadio 3768131(1)

Aandacht voor mantelzorgers

Volgens de laatste cijfers uit 2021 telt Nederland ongeveer 5 miljoen mantelzorgers. Dit zijn mensen die langdurig en intensief zorg verlenen aan een zieke of hulpbehoevende naaste. Ongeveer 12% van de 16-plussers is mantelzorger. In elke sector werken mensen die ook mantelzorg verlenen, ook in de reisbranche! 

Mantelzorg kan een zware belasting zijn, zowel voor de mantelzorger zelf als voor de werkgever. 9% van de mantelzorgers geeft aan ernstig belast te zijn. Dit percentage is sinds 2016 niet veranderd.

istockphoto 1092112802 612x612

Handleiding Mantelzorg; maak mantelzorg bespreekbaar

Voor alle werkgevers en medewerkers in de reisbranche hebben wij een Handleiding mantelzorg opgesteld. Deze korte en praktische handleiding biedt werkgevers en medewerkers handvatten en tips waarmee de combinatie van werk en mantelzorg beter bespreekbaar en makkelijker wordt.

Het doel is om te voorkomen dat medewerkers overbelast raken en uitvallen.

We zetten de meest gestelde vragen over het thema mantelzorg op een rij. Je leest de antwoorden via onderstaande linkjes:

Mijn medewerker wil onder werktijd (mantel)zorg verlenen. Mag dat?

Mijn medewerker meldt zich ziek in verband met mantelzorg. Wat nu?

Moet ik het loon doorbetalen bij mantelzorg?

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.