5 essentile podcasts voor de reiswereld

26 jan 2021

Podcasts zijn helemaal upcoming. Zker in deze tijd, waarin mensen op zoek zijn naar een andere vorm van entertainment. Want op een gegeven moment ben je misschien wel even uitgekeken op Netflix. Podcasts luisteren is een leuke en vaak ook leerzame bezigheid. Ideaal voor tijdens het wandelen. Dus trek je goede schoenen aan, neem je oordopjes mee en zet een van deze podcasts aan voor een inspirerende wandeling door de natuur. Of beluister ze lekker vanuit je luie stoel, dat kan natuurlijk ook.

1. TAT’s Travel podcast

TravMagazine & TravelPro houden je natuurlijk al op allerlei manieren op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, en dat doen ze nu ook via podcast. Je wordt helemaal bijgepraat op gebieden als: Wat speelt er zich achter de schermen af bij Nederlandse reisorganisaties? Hoe gaan reisprofessionals om met veranderingen in de wereld? Plus nog veel meer nieuws dat je sowieso niet missen. Je hoort het in de TAT’s Travel podcast.

2. Goede Reispodcast

BNR heeft de Goede Reispodcast, de leukste wegwijzer voor onderweg met presentator en reisjunkie Geert Jan Hahn. Maandelijks komt er een nieuwe podcast online, die absoluut het beluisteren waard is voor medewerkers in de reiswereld. Zo heet #20 ‘Een rukjaar voor reisbureaus’, waarbij Geert met verschillende reisorganisaties terugblikt op 2020. Want hoe is het nou om een reisonderneming te leiden in zo'n bizar jaar? Het aanbod ‘dicht bij huis’ dat snel werd ontwikkeld, hoe blijvend is dat? En hoe lang blijven vakantiegangers het reizen binnen Nederland en Europa leuk vinden? Dit en nog veel meer wordt allemaal besproken in de Goede Reispodcast.

3. The Journey (van KLM)

Deze heb je misschien vast weleens voorbij zien of horen komen. In deze podcasts van KLM hoor je waargebeurde verhalen van mensen waarbij een reis hun leven heeft veranderd. Zoals Samba Schutte, die in een dorpje in het hart van Kenia belandde en daar zijn talent als komiek ontdekte. In zijn lemen hut beraamde hij een ambitieus plan: groot worden als stand-up comedian in Hollywood. De podcasts van The Journey duren gemiddeld een half uurtje en luisteren lekker weg.

4. Travel Tales

Dat reizen niet altijd alleen maar geweldig is, hoor je wel in de podcasts van comedian en TV presentator Mike Siegel. Hij maakt met plezier de Travel Tales Podcast, waarbij reizigers hun beste reisverhalen delen. Veel daarvan zijn te erg voor woorden, maar stiekem ook heel grappig. Het zijn luchtige gesprekken over de beste en slechtste ervaringen die reizen te bieden heeft. Elke aflevering verwelkomt Mike een andere gast (sommige zijn beroemd, andere niet) om hun verhalen uit verre landen te horen. En die zijn dus heel vermakelijk.

5. Reisgenoten

Last but not least: Reisgenoten. We denken dat dit d podcast voor jou is, want hele grote kans dat je een enorme reisliefhebber bent. Je krijgt inspiratie voor je toekomstige reis, tips voor specifieke bestemmingen en je droomt lekker weg bij bijzondere reisverhalen. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om er zonder gids op uit te trekken in de onontdekte Usambara Mountains in Tanzania? Radiomaker Niels de Jager en reisjournalist Daisy Scholte zorgen in ieder geval voor een hoop entertainment.
 
We wensen je veel luisterplezier!

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.