AI en ChatGPT toepassen in je werk? Schrijf je in voor de workshop en leer de basisprincipes! Meer informatie en inschrijven, klik hier.

6 dingen die je niet moet dragen naar een sollicitatiegesprek

14 jan 2019

1111032854 bewerkt.jpg

Gefeliciteerd! Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Je hebt je tot in de puntjes voorbereid, maar wat trek je aan? Een vraag waar we ons dagelijks mee bezighouden, maar voor een sollicitatiegesprek denk je nog wel even drie keer extra na. Een eerste indruk is namelijk belangrijk, en die maak je al op het moment dat je de ruimte binnenstapt. Wil je dat die sowieso goed is? Vermijd deze 6 punten dan.
 

1. Te gewaagde kleding

Kijk uit dat je niet te gewaagd gekleed gaat. Overal waar t voor staat, is niet goed: een te diep decollet, een te heftige gekleurde print, een te kort minirokje en een te strak jurkje leveren meestal geen bonuspunten op. Ga voor safe en kleed je naar de stijl van het bedrijf.
 

2. Rommelig T-shirt

Een colbert of blazer is een goed idee, zo kom je netjes en casual over. Behalve dan als je er een rommelig en vormloos T-shirt onder draagt. Je look klopt meteen van geen kant meer, en het komt ook nog eens onverzorgd over. Beter is om een overhemd onder je jasje te dragen, of een mooi shirt met een V-hals.
 

3. Te veel eau de toilette

Kijk uit dat je ’s morgens niet uitschiet met je eau de toilette. Jij kunt het een lekker luchtje vinden, maar je wilt natuurlijk niet dat je gesprekspartner bedwelmd raakt door je geur. Hoe dan ook, het is niet de bedoeling dat jouw geur top of mind bij hem of haar blijft.
 

4. Je headphone

Natuurlijk kun je op weg naar je sollicitatiegesprek naar muziek luisteren. Het zorgt voor ontspanning en dat is precies wat je nodig hebt. Maar: zet ruim voordat je het kantoor binnenstapt je headphone af. Dat maakt een veel betere eerste indruk. En je wilt al helemaal niet dat je geroepen wordt om naar binnen te komen, en dat je dan nog zit te stoeien met je in de knoop geraakte draden.
 

5. Beachwear tijdens de hittegolf

Zul je net zien: op de dag van je sollicitatiegesprek is het ineens tropisch warm. Dat is helaas nog geen excuus om in je korte broek, tanktop en zomerse slippers binnen te stappen. Maarja, extra zwetend in een donker warm pak is ook geen aanrader. Oplossing? Luchtige nette kleding.
 

6. Een enorme laag make-up

Je wilt er natuurlijk op je best uitzien tijdens je sollicitatiegesprek, maar kijk uit dat je niet een te dikke laag make-up aanbrengt. Vermijd smokey eyes, felle lippenstift of een zware foundation. Wat mascara, een vleugje poeder en een enigszins getinte lippenbalsem is altijd goed en laat je er opgefrist en wakker uitzien.

Dit zijn zomaar 6 tips die je kunnen helpen bij je keuze voor je gesprek. Maar laat je niet gek maken: het belangrijkste is dat je gewoon jezelf blijft. Succes!
 
 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.