9 tips voor het maken van een overtuigende video

Vandaag de dag houdt bijna elke reisorganisatie zich wel bezig met video. En die moet natuurlijk zo mooi en overtuigend mogelijk zijn. Maar hoe zorg je daar nou voor? We geven je graag wat tips waar je zoal rekening mee kunt houden om video-content te maken die de interesse van je doelgroep wekt.

1. Het doel van je video

Wat wil je bereiken met je video? Wil je je doelgroep overtuigen van de schoonheid van Laos en ze overhalen hierheen te gaan? Of wil je meer merkbekendheid? Als je in gedachten hebt wie je video gaat bekijken, en waarom, dan kun je ook veel beter bepalen waar je video getoond moet gaan worden. En wat je gaat laten zien. Een goede video is geen bijzaak, maar een belangrijk middel om goed over na te denken.

2. Ontdek waar je doelgroep behoefte aan heeft

Doe geen aannames waar je doelgroep behoefte aan heeft. Om hier achter te komen, kun je bijvoorbeeld een enqute naar je mailinglist sturen met vragen over hun grootste struggle. Op basis van veel voorkomende reacties kun je dan je inhoud baseren. Om feedback te stimuleren, kun je bijvoorbeeld een korting op je product of dienst geven. Je zult misschien wel verrast worden door de onderwerpen die boven water komen drijven.

3. Blijf je niet krampachtig vasthouden aan je videoscript

Videoscripts zijn heel goede hulpmiddelen om gefocust te blijven op de belangrijkste punten die je wilt maken. Maar te veel vasthouden aan je script tijdens de videoproductie kan de authenticiteit van de video schaden. Als je om de paar seconden je script controleert, kom je misschien meer over als een robot dan een authentiek persoon met een tip. Bestudeer dus het script voor de belangrijkste punten, maar leg het opzij wanneer de camera draait. Mensen hebben ook de neiging om content die enorm is geregisseerd, minder te geloven.


4. Voeg testimonials van klanten toe

Het opnemen van klantreacties in je video's is een mooie manier om je publiek erbij te betrekken n potentile klanten enthousiast te krijgen over je merk. Deze levensechte verhalen kunnen, als ze op de juiste manier worden beschreven en verteld, een boost geven aan je geloofwaardigheid.

5. Zorg voor kwaliteit en consistentie

Echte authentieke video-content is afhankelijk van twee dingen: kwaliteit en consistentie. Zonder kwaliteit verlies je de betrokkenheid van kijkers. En zonder consistentie kun je geen langetermijn relatie met je publiek opbouwen. Als je beide dingen wel hebt, blijft de betrokkenheid bestaan zolang je waardevolle content aanbiedt.

6. Vertrouw op de menselijke factor

Mensen vertrouwen mensen meer dan uitgebreide producties. In onze wereld van online beoordelingen en recensies willen we de mening van anderen horen, niet van merken of bedrijven. Een eenvoudig, gepassioneerd pleidooi van bijvoorbeeld een reiziger zal een positieve uitwerking hebben. Natuurlijk moet je ook het merk laten zien. Maar als je iets wilt bereiken, heb je meer nodig dan alleen een voice-over. Je doelgroep wil dat iemand zoals zij positief zijn over je merk.

7. Wees strategisch

Identificeer de mensen die betrokken moeten zijn bij je video, bedenk wat je wilt bereiken, hoe vaak de video getoond moet worden en welke onderwerpen je wilt bespreken. Een authentieke en boeiende video moet nog steeds strategisch zijn. Zker als je er meerdere wilt maken.

8. Laat de video niet alleen over je merk gaan

Zoveel merken vergeten dat verhalen altijd, in wezen, over mensen gaan. Dus zoek het menselijke element in je verhaal en pas het daar op aan. Je zult zien dat als je dit lukt, je video direct krachtiger en emotioneler is.

9. Laat perfectie niet in de weg staan

Veel bedrijven denken nog steeds dat video de uitzendkwaliteit van televisie moet hebben om een goed verhaal te vertellen. Maar niets is minder waar. Ook een video die met je telefoon is opgenomen, kan een groot succes zijn. Zolang het verhaal maar duidelijk is en de video goed wordt bewerkt. DIY-methoden kunnen juist veel authentieker overkomen.

Zie je je video al helemaal voor je? We hopen dat bovenstaande praktische tips je helpen bij het maken van een overtuigend filmpje!

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.