ANVR en bonden bereiken onderhandelingsakkoord over nieuwe CAO

De ANVR heeft een onderhandelingsakkoord gesloten met vakbonden FNV en CNV Vakmensen. Onderdeel van de afspraken die een looptijd hebben van 24 maanden is een verhoging van de loonschalen met 10% en van de feitelijke lonen met 6%. De leden van de bonden mogen zich deze week nog uitspreken over het akkoord voordat deze definitief kan worden.

shutterstock_1700614216-klein(1).jpg

Loonparagraaf
“De nieuwe cao heeft een ingangsdatum van 1 juli 2022 en loopt tot 1 juli 2024. We hebben afgesproken de feitelijke lonen met 3,0% te verhogen per 1 juli aanstaande. Gelijktijdig verhogen we het schaalminimum én het schaalmaximum met elk 5%. Alle medewerkers die vallen onder de functiegroepen 2-8 van de cao krijgen dus een verhoging van tenminste 3,0%”, zegt Frank Radstake, onderhandelaar namens werkgevers.

“Alle werknemers die na verhoging van de feitelijke lonen met 3,0% en van de minima van de schalen met 5,0% alsnog onder het nieuwe schaalminimum vallen, krijgen een aanvulling tot het nieuwe schaalminimum. De verhoging voor werknemers kan daarmee maximaal 5% bedragen. En door het verhogen van het schaalmaximum komen weer meer werknemers in aanmerking voor de individuele verhoging.”

“Deze aanpassing doen we twee keer: zoals gezegd de eerste keer op 1 juli 2022 en precies hetzelfde nog een keer op 1 juli 2023. Daarmee stijgen de loonschalen dus met 10% en de feitelijke lonen met 6%.”, aldus Frank Radstake.

Regenboog
Naast deze afspraken ging het gesprek ook over de reisbranche als inclusieve sector bij uitstek. “We hebben met de bonden afgesproken dat niet-traditionele gezinnen die een kind krijgen via adoptie of draagmoeder recht hebben op 4 weken geboorteverlof, naast het wettelijk verlof. Voor ons moet de duurzame relatie tussen ouder en kind daarbij centraal staan, ongeacht woonsituatie, leeftijd of biologische relatie. En daarom breiden we in art. 11 de ‘definitie’ van kind ook uit met ‘kinderen van meer dan 2 ouders.”

Leren en ontwikkelen
“Verder hebben we afgesproken dat we vol inzetten op de verdere ontwikkeling van Travelcollege.” Leren binnen dit platform is gratis en biedt werknemers de kans om zelf de regie te voeren over hun leerbehoefte en leerpaden. “We denken dat Travelcollege zich de komende jaren nadrukkelijk moet richten op het ontwikkelen van meer content, en we roepen stichting Reiswerk op daarmee dit jaar aan de slag te gaan".

Rouwverlof
Benadrukt wordt ook het belang van het op de juiste manier omgaan met situaties waarbij medewerkers met een ingrijpend verlies te maken krijgen. “Aan stichting Reiswerk is gevraagd om op basis van de handreiking rouw op de werkvloer ‘Hoe werkt rouw?’ aan werkgevers en werknemers in de reisbranche het belang hiervan duidelijk te maken”, zegt Radstake.

cta.png

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.