Onderhandelingen nieuwe cao reisbranche van start

12 feb 2024

De ANVR en de vakbonden FNV en CNV Vakmensen zijn gestart met de onderhandelingen voor een nieuwe cao reisbranche. De huidige cao verloopt namelijk per 1 juli 2024. Voor de oplettende lezers van onze nieuwsbrief; wanneer er geen overeenstemming is bereikt over de nieuwe cao per 1 juli 2024, vervalt deze niet maar blijven de cao-bepalingen (zonder tijdsbestek) van kracht totdat er een nieuwe cao is. Dit heet nawerking van de cao.

cao

Dit jaar (per 1 januari 2024) zijn de loonschalen van de cao reisbranche reeds aangepast vanwege de invoering van een wettelijk minimum uurloon.

Volgens Frank Radstake van de ANVR gaan de cao-onderhandelingen in principe uit van het voortzetten van het bestaande document. Tijdens de gesprekken is gebleken dat werkgevers en werknemers op veel dezelfde onderwerpen afspraken willen maken. Een van de zaken die besproken worden zijn de salarisschalen. Door de invoering van het minimum uurloon per januari zijn deze in elkaar geschoven, cao-partijen gaan kijken of daar weer meer structuur in aangebracht kan worden. Maar ook wordt er gekeken naar andere zaken die nu nog niet in de cao zijn opgenomen zoals bijvoorbeeld afspraken over thuiswerken.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Bron:

ANVR - nieuws

Frank Radstake: meer structuur in salarishuis nodig - Reisbizz

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.