AI en ChatGPT toepassen in je werk? Schrijf je in voor de workshop en leer de basisprincipes! Meer informatie en inschrijven, klik hier.

CAO reisbranche algemeen verbindend verklaard

08 feb 2023

De cao reisbranche met een looptijd van 1 juli 2022 tot 1 juli 2024 is eindelijk algemeen verbindend verklaard. Daarmee gelden de bepalingen uit de cao voor alle reisbedrijven.

caovva

"Gedurende de afgelopen maanden is er uitgebreid overleg geweest tussen het ministerie van sociale zaken en cao partijen in de reisbranche over bedenkingen die zijn aangetekend door een partij tegen de aanvraag voor algemeen verbindend verklaring", zegt Frank Radstake van de ANVR. "Normaal gesproken gaan die gesprekken alleen over de inhoud van de cao, maar nu vooral over de mate van representativiteit van de ANVR. Dat wil zeggen dat bij ANVR bedrijven een voldoende percentage medewerkers werkzaam is in vergelijking met het totaal aantal werknemers in de reisbranche".

"Nu de AVV is afgegeven gelden de voorwaarden uit de cao ook voor de medewerkers van niet ANVR-leden. Voor ANVR-bedrijven zelf verandert er hiermee niets", aldus Radstake. 

De bepalingen uit de cao gelden voor alle reisbedrijven.

Bron: ANVR. (z.d.). ANVR. https://www.anvr.nl/lists/anvrnieuws/artikel.aspx

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.