#Dagvandemantelzorg

grandma 2637457 640.jpg

Morgen, 10 november, is het de nationale dag van de mantelzorg. Op deze dag staan mantelzorgers centraal. Ook Reiswerk besteedt graag extra aandacht aan dit belangrijke maatschappelijke thema.  

Weet jij wat mantelzorg is?
Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg of hulp bij dagelijkse activiteiten voor iemand uit jouw directe sociale omgeving. Mantelzorg kan erg intensief zijn, vooral in combinatie met je werk.

Combinatie van werk en mantelzorg blijkt niet gemakkelijk
Reiswerk wil werkgevers en medewerkers graag helpen door informatie te bieden over dit belangrijke thema. Want het combineren van werk met dagelijkse mantelzorg blijkt voor veel werkgevers en medewerkers veel vragen met zich mee te brengen. Zoals: Hoe ga je als werkgever om met vragen van medewerkers om mantelzorg te verlenen onder werktijd? En hoe houd je als medewerker de kans op overbelasting zo laag mogelijk als je werk- en zorgtaken combineert?

It’s all about communication
Voor werkgevers is het aannemen van een proactieve houding essentieel, als het gaat om vragen van medewerkers over hoe zij mantelzorg en werk kunnen combineren. Dit kun je doen door, al dan niet via de HR afdeling, jouw medewerkers actief van informatie en advies te voorzien over het thema. Het bespreekbaar maken kun je vervolgens ook doen in gezamenlijke overlegmomenten, zoals een bila of een voortgangsgesprek. Probeer erkenning te geven, bewustwording te creëren en actief mee te denken over eventuele oplossingen.

Praktische handleiding mantelzorg
Reiswerk heeft eerder een praktische handleiding mantelzorg opgesteld met tips en tricks om de combinatie van werk en mantelzorg bespreekbaar te maken tussen werkgevers en medewerkers. Zowel voor werkgevers die vragen krijgen over dit thema als medewerkers die vragen hebben, is het zinvol om deze korte handleiding even in te zien. 

Heb je verder nog vragen?
Reiswerk heeft een overzicht van alle veel gestelde vragen over het thema mantelzorg. Daarnaast besteed de Rijksoverheid ook uitgebreid aandacht aan het thema mantelzorg.

Of stel je vraag aan ons via info@reiswerk.nl.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.