HR op afstand een digitale meeting vol tips

Dinsdag 16 maart was het weer tijd voor een (online) HR-meeting voor de HR-professional. Het thema van de meeting was dit keer HR op Afstand. De afgelopen maanden bleek dat er veel behoefte is aan tips om zo goed mogelijk op afstand te werken, en daarbij verbinding te houden met het team.
 
Reiswerk heeft voor deze interactieve meeting Gonny Vink gevraagd om haar bevindingen en tips met ons te delen. Ze is oprichter van work21 en helpt organisaties wendbaar te worden in de digitale tijd. Ze gelooft in een hybride vorm van werken voor de toekomst: een flexibele keuze in de locatie waar je werkt. Naast een algemeen stuk over hybride werken besteedde ze aandacht aan verschillende vormen van remote werken, met daarbij 1-op-1 gesprekken, slechtnieuwsgesprekken en hoe je zorgt voor een positieve (online) werksfeer. Binnenkort zullen enkele van deze onderdelen verder worden uitgelicht in een artikel op onze website.

Naast de workshop van Gonny kwamen ook de nieuwste ontwikkelingen vanuit Reiswerk voorbij.

Mobiliteitscentrum Snel weer aan het werk’.
Dit is een platform met tools voor medewerkers die hun baan zijn verloren, zodat ze snel weer aan het werk kunnen. Binnen of buiten de reissector.

Pilot Virtuele Jobcoach
Nieuw is onze pilot Virtuele Jobcoach. We zijn nog op zoek naar reisorganisaties die willen meewerken aan deze pilot. Dit om kansen op de arbeidsmarkt te vergroten voor collega’s die afscheid moeten nemen. Via Whatsapp helpt het bij bewustwording van onder andere kansen, skills en mogelijkheden. Wil je meer informatie? Laat het ons weten via info@reiswerk.nl.

Travel College
Afgelopen jaar hebben we nog meer de focus gelegd op leren en ontwikkelen. Want dat is nu belangrijker dan ooit. De statistieken wijzen dan ook uit dat het aantal gebruikers enorm is gestegen.

Arbeidsmarktonderzoek
In de afgelopen weken hebben we een arbeidsmarktonderzoek laten uitvoeren: Wat is de impact van de coronacrisis op werken in de reissector? Binnenkort delen we de resultaten.
 
De volgende HR Expert Meeting zal plaatsvinden op 15 juni. 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.