Ik ben werkloos geworden. Wat gebeurt er nu met mijn pensioen?

06 apr 2020

ontslag watnu

Wat de reden ook is, werkloos worden is vervelend. Ook omdat je in dat geval geen salaris meer ontvangt en dus geen pensioen meer opbouwt. Ook niet voor je partner en eventuele kinderen. Pensioenfonds PGB biedt je de mogelijkheid om in het geval van werkloosheid toch de opbouw van je pensioen voort te zetten. We vertellen je er graag meer over. 

Vrijwillige voortzetting van je pensioenopbouw

Ben je werkloos geworden? Dan bouw je geen pensioen meer op en is je pensioenuitkering lager als je met pensioen gaat. Daarom is het belangrijk dat je zelf iets regelt. Ook omdat het pensioen voor je partner en kinderen lager wordt als je geen pensioen meer opbouwt. Pensioenfonds PGB biedt je de mogelijkheid om in het geval van werkloosheid toch je pensioen verder op te bouwen. Dit heet vrijwillige voortzetting. Het betekent dat je zelf de pensioenpremie moet betalen, ook het deel dat je werkgever eerst voor je betaalde. Op deze pagina lees je wat vrijwillig voortzetten van jouw pensioenregeling betekent. Ook lees je wat het kost, wat de voorwaarden zijn en hoe je het regelt.

Pensioen blijven opbouwen

Wil je pensioen blijven opbouwen? Om een vrijwillige voortzetting te regelen neem je contact op met de Klantenservice van PGB. Dat kan tot 9 maanden nadat je uit dienst bent gegaan. Je kan een e-mail sturen: ks@pensioenfondspgb.nl. Of een brief sturen, het adres is te vinden op de contactpagina.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.