Landelijk onderzoek naar het imago van de reisbranche

15 mei 2024

Wat vinden mensen eigenlijk van werken in de reisbranche? Dat gaan we bij Reiswerk grondig onderzoeken in de komende tijd. Het laatste imago onderzoek dateert van vóór de coronaperiode, hoog tijd om opnieuw te kijken naar hoe de reisbranche als werkgever wordt gezien!

resultatenimago

Elk jaar voeren we het reguliere arbeidsmarktonderzoek van de reisbranche uit, maar dit jaar gaan we nog een stap verder met een extra onderzoek naar het imago van de branche. Terwijl het reguliere onderzoek zich richt op actuele ontwikkelingen, zoomen we met het imago-onderzoek in op hoe werkenden en werkzoekenden in Nederland de reisbranche als werkgever zien.

Employer branding in de breedste zin

Als arbeidsmarktfonds van de reisbranche streven we ernaar om nieuw talent aan te trekken en huidige medewerkers te behouden. Door onze communicatie af te stemmen op de resultaten van het imago-onderzoek, kunnen we nog effectiever te werk gaan. Dit onderzoek wordt namelijk uitgevoerd onder zowel de Nederlandse beroepsbevolking (werkend of werkzoekend) als onder werkenden in de reisbranche zelf.

Jouw mening telt

Op dinsdag 21 mei ontvangt iedere reisonderneming een uitnodiging om deel te nemen aan dit landelijke onderzoek. Help ons dit onderzoek zo representatief mogelijk te maken door het te verspreiden onder al je medewerkers. Waarom kiezen mensen wel of juist niet voor een baan in de reisbranche? Met zoveel mogelijk input kunnen we gezamenlijk de negatieve aspecten aanpakken en de positieve versterken!

 
Waarom is het zo belangrijk om deel te nemen aan het onderzoek?
De resultaten van dit onderzoek zijn waardevol voor werkgevers, medewerkers, potentiële talenten én voor Reiswerk zelf. Het onderzoek biedt inzicht in onderwerpen zoals:

  • Hoe wordt de reisbranche gezien door de beroepsbevolking (die niet in de branche werkt) en door de werkenden in de reisbranche?
  • Wat zoeken mensen in een werkgever?
  • Wat zijn de redenen om voor een bepaalde werkgever te kiezen of juist niet?
  • Wat is het beeld van het werken in de reisbranche in Nederland?
  • Met welke andere branches concurreert de reisbranche?
  • Wat zijn de motivaties en obstakels om in de reisbranche te gaan werken?
  • Hoe ervaren werkenden in de reisbranche hun werk?
  • Wat zijn de grootste voordelen van werken in de reisbranche?

 

Voor werkgevers bieden de resultaten van dit onderzoek een uitgebreid inzicht in hoe medewerkers hun baan in de branche ervaren, evenals waardevolle informatie over hoe toekomstige medewerkers benaderd kunnen worden.

Voor Reiswerk zijn de uitkomsten óók van groot belang. Ze stellen ons in staat om onze arbeidsmarktcommunicatie en andere activiteiten gerichter uit te voeren en de reisbranche nog beter te profileren. Alles om nieuw talent aan te trekken voor een baan in de reisbranche en huidige professionals te behouden.

Vul jij de enquête in?

Op dinsdag 21 mei ontvangen alle reisorganisaties een e-mail met een link naar de vragenlijst. Als je deze e-mail ontvangt, verspreid deze dan onder al je medewerkers! De vragenlijst kan door alle medewerkers in het reisbedrijf worden ingevuld, ongeacht hun functie. Als je als reisorganisatie geen uitnodiging hebt ontvangen op dinsdag 21 mei, neem dan contact met ons op. We sturen je graag direct een uitnodiging voor deelname.

De resultaten

Natuurlijk zijn we allemaal nieuwsgierig naar de resultaten! Deze presenteren we op 19 september tijdens een fysieke bijeenkomst in Nieuwegein. We koppelen de resultaten direct aan een professionele masterclass over employer branding! Ontdek hoe je jouw werkgeversmerk afstemt op het imago van de reisbranche, zodat je nog beter in staat bent nieuw talent te werven en huidige medewerkers te behouden.

En dat is niet alles, daarna organiseren we een supergezellige borrel aan het water. Inschrijven kan hier.

Ik ben erbij!

We houden je natuurlijk op de hoogte! Heb je vragen? Stel ze ons gerust via info@reiswerk.nl.  

Het onderzoek doen we in samenwerking met Sparkey.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.