Internationale Vrouwendag

08 mrt 2023

Ongeveer 66% van onze reisbranchecollega's is vrouw. Zij zijn dus voor een groot deel mede verantwoordelijk voor het herstel van de reisbranche na een aantal moeilijke jaren. Een mooi gegeven om nog eens bij stil te staan op International Womansday.

pexels tima miroshnichenko 5717274

Een dag die staat voor het gevoel van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. De viering ervan vindt vaak plaats rond een specifiek thema, bijvoorbeeld voor vrouwenrechten of tegen geweld of armoede, dat soms landelijk maar meestal lokaal wordt bepaald.

De ongelijkheid of onrechtvaardigheid tussen mannen en vrouwen is al jaren een veel besproken onderwerp in de media. Zo ook de loonkloof, die gelukkig jaarlijks een beetje af lijkt te nemen. Hier lees je de laatste cijfers van het CBS.

Dit jaar onbeperkt leefbaar

Zoals elk jaar heeft ook dit jaar weer een thema. Dit jaar staat in het teken van ‘onbeperkt leefbaar’. Pandemie, oorlog, stikstof, personeelstekort, ongelijkheid, armoede en geweld tegen vrouwen. Helaas komt het allemaal voor. Niet alleen wereldwijd maar ook in Nederland. Het thema onbeperkt leefbaar benadrukt het belang om samen met mannen een leefbare omgeving te creëren voor vrouwen.

Gelukkig besteden veel organisaties aandacht aan Internationale Vrouwendag en ook veel reisbedrijven zetten zich in voor gelijkheid. Op de website van Active Albania lees je een leuk artikel over succesverhalen van vrouwen in de reisbranche: https://www.activealbania.com/nl/van-gidsen-tot-ceos-vrouwen-in-avontuurlijke-reizen-zijn-in-the-rise/

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.