“De reiswereld zit in mijn DNA: als persoon match ik met de branche”

Arjen van der Linden (35) is een bekend gezicht binnen de reisbranche. Als accountmanager voor de Vakantiebeurs is hij ruim 5 jaar het aanspreekpunt geweest voor tientallen reisbedrijven die deelnamen aan de beurs. Tot de uitbraak van de wereldwijde pandemie was de Vakantiebeurs het grootste reisevenement in Nederland, met in 2020 meer dan 100.000 bezoekers en ruim 1100 exposanten.

arjenvandelinden2.jpg

Waarom heb je de reisbranche verlaten?

Mijn vertrek uit de reisbranche had vooral te maken met mijn functie als accountmanager die er anders uit ging zien. Door de reorganisatie bij Jaarbeurs veranderde de algehele structuur en daarmee de invulling van diverse functies. Een aantal verantwoordelijkheden en taken waar ik persoonlijk als accountmanager veel energie uit haalde, vielen weg of werden anders ingevuld. Dat in combinatie met veel wisselingen in het team, maakte dat ik niet meer dezelfde voldoening uit mijn werk haalde. Mijn vertrek bij Vakantiebeurs had in de laatste plaats te maken met de branche zelf.

Waar ben je toen terecht gekomen?

Op het moment dat ik ging uitkijken naar een nieuwe baan zat de reisbranche compleet op slot. Het was juli 2021 en er waren maar weinig interessante functies beschikbaar. Alles lag zogezegd op zijn gat. Ik had geen andere keuze dan buiten de branche te gaan zoeken. Ik kwam terecht bij Buro Flinc en vertegenwoordig en verkoop daar in de rol van sales manager nu de HR opleiding die door het bureau zelf is ontwikkeld. Een prachtig product, waar ik volledig achter sta. Dit voorjaar hoop ik weer binnen de reisbranche aan de slag te kunnen.

Wat is er volgens jou zo leuk aan werken in de reisbranche?

De reisbranche is een hele gave en dynamische wereld. Er gebeurt veel en geen dag is hetzelfde. Je hebt te maken met continue veranderingen. Daarnaast is het eindproduct, een droomvakantie of unieke reis, een beleving waar de consument een leven lang met plezier op terug kijkt. Daarmee maak je een verschil. De sfeer onderling tussen medewerkers in de reisbranche is uniek. Je bouwt met collega’s en partners echt een relatie op. Er wordt veel genetwerkt en iedereen werkt aan een gezamenlijk doel. Dat verbindt enorm! 

Wat zou je willen zeggen tegen andere ex-medewerkers in de reisbranche die overwegen terug te keren?

Veel ex-medewerkers in de reisbranche hebben net als ik te maken gehad met een reorganisatie. Op die manier ergens vertrekken heeft een zure bijsmaak. Uiteindelijk was de grootste eyeopener voor mij het moment dat een oud-collega mij de vraag stelde of, als mijn functie hetzelfde was gebleven, ik er dan nog had gezeten. Mijn antwoord was een volmondig ‘ja’. De reisbranche zit in mijn DNA: als persoon match ik met deze branche en dat is niet veranderd. Stel jezelf dus de vraag of je nog dezelfde baan had gehad als de omstandigheden anders waren geweest. Als het antwoord ja is, is dat wellicht een teken dat je er gewoon heel blij van wordt.

 

 

cta.png

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.