AI en ChatGPT toepassen in je werk? Schrijf je in voor de workshop en leer de basisprincipes! Meer informatie en inschrijven, klik hier.

Model verzuimhandleiding voor werkgevers beschikbaar

04 mei 2017

Mantelzorg 3.jpg

Reiswerk heeft voor werkgevers in de reisbranche onlangs een model verzuimhandleiding ontwikkeld.

Als werkgever kun je een verzuimhandleiding (of soortgelijk document) nu op eigen initiatief inzetten bij het voorkomen van ziekteverzuim. Uit onderzoek van Reiswerk blijkt echter dat niet alle werkgevers de tijd en de middelen hebben om een dergelijk document te ontwikkelen. Daarom stelt Reiswerk een model verzuimhandleiding beschikbaar, met als doel het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de reisbranche en het professionaliseren van HR-tools in de branche. Er is zowel een Nederlandstalige als een Engelstalige versie van de model verzuimhandleiding beschikbaar.

Klik hier voor de Nederlandstalige model verzuimhandleidingKlik hier voor de Nederlandstalige model verzuimhandleiding

Klik hier voor de Engelstalige model verzuimhandleiding

De model verzuimhandleiding is geen verplichting vanuit de cao voor de reisbranche en kan naar eigen wens en invulling worden gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld ook alleen de model gespreksverslagen gebruiken, die je kunnen ondersteunen bij het opbouwen van een goed verzuimdossier. Het is wel belangrijk dat je de model verzuimhandleiding personaliseert naar jouw organisatie, als je hiermee aan de slag gaat.

Klik hier voor meer informatie over ziekte en arbeidsongeschiktheid.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.