Moderniseringstraject cao reisbranche van start

cao reisbranche update.jpg

De huidige cao reisbranche loopt af op 1 november 2018. Een sterk veranderende arbeidsmarkt en een steeds grotere diversiteit aan bedrijven in de reisbranche vragen om een nieuwe, maar vooral ook gemoderniseerde cao. Hierover zijn cao-partijen het unaniem eens en daarom zijn cao partijen dit keer al vroeg van start gegaan met het voeren van gesprekken over een nieuwe cao.

Modernisering, hoe dan?

En van de doelstellingen is dat de cao van sterkere attractieve waarde moet worden op de arbeidsmarkt. Oftewel, nieuw talent moet mede door een moderne cao worden aangesproken om in de reisbranche te komen werken. Partijen hebben nu al aangegeven graag verder te willen spreken over belangrijke thema’s als leren en ontwikkelen, meer individuele keuzevrijheid voor medewerkers, passende functie-indelingen en een marktconforme beloningsstructuur. De cao reisbranche moet daarnaast ook weer een cao worden waar alle werkgevers in de branche zich sterk in vertegenwoordigd zien.

Input van medewerkers reisbranche

Cao partijen hebben de doelstelling uitgesproken dat de nieuwe cao uiterlijk 1 november 2018 gereed is. De aankomende maanden gaan zij dan ook hard aan de slag met het bouwen aan een stevig en vooral ook toekomstbestendig fundament voor de cao reisbranche. In dit proces zal op een later moment ook om input van medewerkers in de reisbranche worden gevraagd. We houden je op reiswerk.nl op de hoogte!

Vragen?

Heb je vragen over dit moderniseringstraject? Neem dan contact op met Miranda Wiltenburg, cao secretaris, via mwiltenburg@anvr.nl.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.