AI en ChatGPT toepassen in je werk? Schrijf je in voor de workshop en leer de basisprincipes! Meer informatie en inschrijven, klik hier.

Overheidssteun reisbranche zeer dringend

08 mei 2020

Banner Website NieuwsActualiteit Wk192020 2.jpg

Tijdens de persconferentie van woensdag 6 mei is bekend gemaakt dat de versoepeling van de coronamaatregelen helaas niet voor de reisbranche geldt. Dit betekent dat naast forse (annulerings-)kosten van ruim € 1 miljard, het omzetverlies dit jaar oploopt naar zo'n 85% en dat veel van de 20.000 banen op de tocht komen te staan.

De overheid heeft de reissector al eerder aangewezen als n van de zwaarst getroffen sectoren. Een verlenging en verdieping van bestaande, generieke overheidsmaatregelen is dan ook dringend nodig aangezien duidelijk is dat de problemen voor de reisbranche alleen maar verder verslechteren. Daarom vraagt de reissector ook dringend om specifieke hulp van de overheid.

De ANVR laat weten graag met minister-president Mark Rutte aan tafel te willen zitten om te bespreken hoe de overheid de reissector kan helpen met een 2e steunpakket om deze crisis te overleven en de werkgelegenheid van 20.000 mensen te behouden voor de Nederlandse economie.
 
Lees hier het hele persbericht van de ANVR.
 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.