Pensioen voor je partner

engagement 1718244 1280.jpg

Het is geen leuk onderwerp, maar het is wel goed om te weten: als jij komt te overlijden, krijgt je partner een nabestaandenuitkering van Pensioenfonds PGB. Zodat hij of zij ruimte heeft voor later. Maar wanneer wordt iemand gezien als je partner? Wat houdt de nabestaandenuitkering precies in en wat is er voor je partner geregeld? We vertellen je er graag wat meer over. 

Wat houdt de nabestaandenuitkering precies in?

Je denkt er liever niet over na, maar wat laat je jouw partner op het gebied van pensioen eigenlijk na als jij komt te overlijden? Bij PGB is dit als volgt geregeld: tijdens je werkzame leven bouw je naast een oudedagsinkomen voor jezelf ook een partnerpensioen op. Als je voor je 67e overlijdt, rekent het fonds uit wat je oudedagsinkomen zou zijn geweest als je je huidige werk tot aan de pensioendatum zou hebben voortgezet. Van dat bedrag krijgt jouw partner voor de duur van zijn of haar verdere leven 70%. Dit is ook het geval als je na jouw pensionering overlijdt, alleen is het dan 70% van het pensioen dat je al ontvangt.

Wanneer wordt iemand gezien als mijn partner?

Je gaat trouwen of je partnerschap registreren, of je hebt dit al gedaan. Gefeliciteerd! Je hoeft jouw partner niet bij PGB aan te melden. Dat doet de gemeente namelijk voor je. Als je gaat samenwonen, moet je je partner zélf bij ons aanmelden. Doe je dit niet? Dan krijgt jouw partner geen pensioen van ons als je overlijdt.

Wil je precies weten wat er voor je partner is geregeld? Kijk dan op het jaarlijkse pensioenoverzicht, waarop alle bedragen vermeld staan. Je pensioenoverzicht staat ook in Mijn PGB.

Als je een ex-partner hebt, kan dit anders zijn!

Jouw ex-partner krijgt het partnerpensioen dat je opbouwde totdat jullie uit elkaar gingen. Jouw nieuwe partner krijgt daardoor minder pensioen van ons als je overlijdt.
Willen jij en jouw ex-partner dat niet? Dan kan jouw ex-partner afstand doen van het partnerpensioen. Dan gebruik je dit formulier.

Het is belangrijk dat je de verdeling van jouw ouderdomspensioen binnen 2 jaar aan PGB doorgeeft. Alleen dan kunnen zij later jouw ouderdomspensioen volgens de verdeling uitbetalen aan jou en jouw ex-partner.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.