AI en ChatGPT toepassen in je werk? Schrijf je in voor de workshop en leer de basisprincipes! Meer informatie en inschrijven, klik hier.

Jouw pensioen naar Pensioenfonds PGB

01 jan 2021

Vanaf 1 januari 2021 is jouw pensioen ondergebracht bij Pensioenfonds PGB.

money 2724241 1280

Sinds 1 januari 2021 is Reiswerk Pensioenen opgeheven en is het pensioen voor de reisbranche ondergebracht bij Pensioenfonds PGB. We geven hieronder antwoord op een aantal veelgestelde vragen:

Wanneer krijg ik informatie over het bedrag dat Reiswerk Pensioenen heeft overgedragen? In september 2021 ontving je van Reiswerk Pensioenen hierover een brief. Eerder kreeg je te horen dat je deze in juli zou krijgen. Je ontving de informatie dus iets later. Dat kwam omdat Reiswerk Pensioenen en Pensioenfonds PGB de bedragen goed wilden controleren. In de brief die je kreeg, zie je de pensioenaanspraken die zijn overgedragen aan Pensioenfonds PGB. In februari 2022 kreeg je van Pensioenfonds PGB een brief met daarin de bevestiging van de bedragen.

Hoe bouw ik vanaf 1 januari 2021 pensioen op? Samen met je werkgever betaal je iedere maand voor je pensioen. Hoeveel dat is, zie je op je loonstrook. Dat was al zo bij Reiswerk Pensioenen en dat is bij ons ook zo. Zo bouw je pensioen op voor je oude dag: het ouderdomspensioen. Dit pensioen is een aanvulling op de AOW. Dat is de uitkering die je later van de overheid krijgt. Je hebt een pensioenregeling waarbij je vooraf weet hoeveel pensioen je later kunt krijgen. Dat noemen we een uitkeringsovereenkomst. Hoeveel pensioen je krijgt, hangt af van 3 dingen. Dit zijn je salaris, hoe lang je meedoet aan de pensioenregeling en de kenmerken van de pensioenregeling. Over de belangrijkste kenmerken van je regeling, ontving je eind februari 2021 informatie van ons. Je ziet dan ook wat de belangrijkste verschillen zijn met je regeling bij Reiswerk Pensioenen. Op mijnpgbpensioen.nl zie je hoe je pensioenregeling eruit ziet. 

Wat gebeurd er met het pensioen dat ik al voor januar 2021 heb opgebouwd? Je pensioen dat je tot 1 januari 2021 hebt opgebouwd bij Reiswerk Pensioenen is overgekomen naar Pensioenfonds PGB.

Moet ik iets doen als nieuwe deelnemer? In februari 2022 krijg je een overzicht van je overgenomen pensioenbedragen. Dat overzicht kun je vergelijken met het overzicht dat je eerder van Reiswerk Pensioenen kreeg. Op weg naar je pensioen begeleiden we je zo goed mogelijk en ontzorgen we je waar het kan. Op sommige momenten vragen we je om even stil te staan bij je pensioen. Bijvoorbeeld als er iets verandert in je leven. Denk aan scheiden of als je een nieuwe baan krijgt. Of als je keuzes moet maken voor je pensioen.

Kan ik mijn gegevens online bekijken?

Je pensioen vanaf 1 januari 2021 zie je op mijnpgbpensioen.nl
Je ziet op mijnpgbpensioen.nl het pensioen dat je bij ons opbouwt vanaf 1 januari 2021. Je logt in met je DigiD. Je ziet hier hoeveel je kunt krijgen als je met pensioen gaat (inclusief AOW). In de pensioenplanner zie je welke keuzes je hebt voor jouw pensioen. Je berekent daar ook wat die keuzes betekenen. Bijvoorbeeld als je eerder wilt stoppen met werken. Of gedeeltelijk met pensioen wilt gaan. Via mijnpgbpensioen.nl geef je ook wijzigingen aan ons door, zoals een nieuw e-mailadres of bankrekeningnummer. Of dat je post digitaal of op papier wilt krijgen. Wil je meedenken in ons klantenpanel? Ook dat geef je door via mijnpgbpensioen.nl.

Je eerder opgebouwde pensioen bij Reiswerk Pensioenen zie je op mijnpensioenoverzicht.nl
Je ziet jouw eerder opgebouwde pensioen bij Reiswerk Pensioenen terug op mijnpensioenoverzicht.nl. Je logt in met jouw DigiD. Je ziet hier de gegevens van 1 januari 2021. Is er na deze datum iets veranderd in jouw persoonlijke situatie? Ben je bijvoorbeeld gescheiden? In dat geval kloppen jouw pensioengegevens mogelijk niet. Vanaf eind 2021 zie je daar wel de actuele gegevens. Je ziet dan ook op mijnpgbpensioen.nl het pensioen dat je via Reiswerk Pensioenen opbouwde en naar ons overkwam.

Download hier Pensioen reglement PGB voor de reisbranche. Meer is informatie is te vinden op de website van Pensioensfonds PGB.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.