Terugkeer naar de reissector - het verhaal van Nicolien

newjob 1.jpg

Weer werken in de reisbranche? Lees het verhaal van Nicolien. Zij moest in mei 2020 afscheid nemen van haar baan in de branche door de coronacrisis maar is weer terug!
 
Hoe lang ben je werkzaam geweest in de reisbranche, bij welke organisatie en in welke functie?
Vanaf 1998 ben ik werkzaam geweest in de reisbranche, bij verschillende organisaties en in diverse functies. Ik ben begonnen in het reisbureau en heb meerdere jaren gewerkt als reisadviseur bij Nijenhuis. De laatste 3 jaar als manager. Daarna ben ik bij reisorganisatie Cirkel vakanties 2 jaar werkzaam geweest maar moest helaas door een reorganisatie op zoek naar een andere baan. Bij Globe reisbureau heb ik 5 jaar als manager gewerkt tot het faillissement van Oad/Globe. Na 6 jaar bij de D-Rt groep, heb ik nog 1 jaar met veel plezier gewerkt bij Bak Reizen waar ik zelf reizen kon samenstellen, organiseren en alles reserveren. Totdat in maart 2020 de bussen door corona niet meer mochten rijden en mijn contract in mei 2020 afliep.
 
In welke functie ben je weer teruggekeerd en bij wie?
Sinds kort werk ik als reisspecialist bij Askja Reizen.
 
Welke zijstap heb je gemaakt?
Ik heb een administratieve functie gehad bij de HR afdeling van een IKEA filiaal.
 
Kan je een duidelijk verschil aangeven tussen het werken in de reisbranche en je andere baan? Wat maakt bv werken in de reisbranche zo leuk voor jou?
Het echte kantoor leven voelde ik bij de IKEA en dat is wat ik in de reisbranche totaal niet ervaar. Je bent continue bezig met leuke opdrachten uit te werken om je klanten te enthousiasmeren en voor hen hun droomreis samen te stellen.  
 
Wat is de belangrijkste reden geweest om weer terugkeren in de sector?
Weer met plezier naar mijn werk gaan waardoor werk niet als werk voelt.
 
Wil je ook net als Nicolien (weer) werken in de reisbranche? Kijk dan op onze vacaturebank! Er komen elke dag nieuwe vacatures bij.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.