Travel College viert eenjarig bestaan!

11 nov 2019

Het is alweer een jaar geleden dat we Travel College hebben gelanceerd: ons gratis online leerplatform vol interessante cursussen voor alle medewerkers in de reiswereld. Inmiddels zijn al meer dan 2.832 enthousiastelingen bij ons aan het leren geslagen, en daar zijn we enorm trots op.

Ons doel is bereikt: meer leren op de werkvloer

Online leren kent eigenlijk alleen maar voordelen, en met die gedachte hebben we Travel College vorig jaar ook opgericht. Online leren kost bijvoorbeeld tot 60% minder tijd dan klassikaal leren van dezelfde stof. En ook niet onbelangrijk: uit onderzoek blijkt dat medewerkers bij online leren tot wel zes keer meer onthouden dan bij klassikale trainingen. Daarnaast leidt het opleiden en ontwikkelen van medewerkers tot meer motivatie, energie en plezier op de werkvloer. We zijn blij dat we hier ons steentje aan kunnen bijdragen.

De highlights van 1 jaar Travel College

Afgelopen jaar hebben de reismedewerkers bij elkaar maar liefst 5.265 modules gevolgd. Hierbij waren vooral de e-learnings in trek, op de voet gevolgd door de essentials. Deze zijn met name populair omdat je hier supersnel kennis mee opdoet, want in maximaal een paar minuten leer je iets heel specifieks van een onderwerp. En dan hebben we natuurlijk ook nog de webinars, waarvan er ook al bijna 1.000 bekeken zijn.
 
Maar welke modules zijn er afgelopen jaar nou het meest gevolgd? Dat waren deze:

 • Starten met Excel

 • Engels voor zaken

 • Effectief communiceren

 • Time management

 • Coaching: hoe coach je een medewerker?

 • Deze infographic is geproduceerd door SkillsTown in samenwerking met Reiswerk.

  Leren tijdens kantooruren

  Het fijne van Travel College is dat de medewerkers hun kennis kunnen bijspijkeren op verschillende vlakken, en op de momenten dat het hn uitkomt. Zo blijkt uit onze cijfers dat de populairste tijd om te leren tussen 14:00 en 16:00 uur is. Goed om te zien dat reisbedrijven hun medewerkers dus de ruimte bieden om tijdens kantooruren te leren. En terecht, want het bedrijf profiteert hier enorm van. Medewerkers spijkeren niet alleen hun kennis bij, maar raken daardoor ook gemotiveerder. 

  Eigen College voor reisbedrijven

  Travel College is tot stand gekomen in samenwerking met SkillsTown, de grootste online opleider van Nederland. Sommige reisbedrijven waren z enthousiast over ons leerplatform, dat ze een heel eigen College hebben opgericht. Zoals Corendon College, waarbij ook de learnings van Travel College onderdeel zijn van hun leeroplossingen. De cursus Nederlands foutloos schrijven wordt het meest door hun medewerkers gevolgd, en ook de modules Spaans en Turks zijn erg populair. Wat Corendon verraste, is dat er veel interesse wordt getoond in modules die niet direct werkgerelateerd zijn, over digitale fotografie en social media gebruik bijvoorbeeld.
   
  Interesse om ook een eigen Travel College op te richten? Neem dan contact op met Laura Mooi via laura@reiswerk.nl

  Feest: 13 nieuwe e-learnings

  We hebben maar liefst 13 nieuwe e-learnings online gezet. Zoals vier nieuwe talencursussen: Duits, Frans, Italiaans en Spaans. Tijdens de zomermaanden boden we elke maand een van deze basic taalcursussen in Travel College aan. Deze bleken zo populair dat we besloten hebben om ze permanent op te nemen in ons aanbod. Zo kun je het hele jaar door aan je talenknobbel werken.
   
  De cursus Foutloos Nederlands schrijven was afgelopen jaar ook een veel gevolgde module, waar de meeste certificaten voor zijn aangevraagd. Als vervolg hierop hebben we de modules zakelijk schrijven en zakelijk schrijven met resultaat geplaatst. Hiermee leg je een stevige basis in het schrijven van professionele, zakelijke teksten.

  Daarnaast hebben we ook nog de volgende e-learnings toegevoegd: Timemanagement, Snellezen, Geheugentraining, Snellezen, geheugentraining, LinkedIn, Kernkwaliteiten, Sociale Psychologie en last but not least Digitale Fotografie. Komende tijd valt er weer genoeg te leren dus.
   
  We hopen dat we ook in ons tweede jaar weer veel medewerkers aan meer kennis mogen helpen. Neem snel een kijkje op Travel College en ontwikkel jezelf vandaag nog!

  cta

  Niet gevonden wat je zocht?

  We helpen je graag verder

  Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.