Unieke kans: plekken beschikbaar voor omscholingstraject via Stichting de Buitenboordmotor

12 apr 2021

Het zijn gekke tijden! Banen verdwijnen, ook in onze mooie branche, terwijl er in de ICT, zorg, onderwijs en techniek 1,4 miljoen mensen nodig zijn. Maar omscholen is makkelijker gezegd dan gedaan en daarnaast ook ingewikkeld. Je wordt nog veelal beoordeeld op je cv en diploma’s in plaats van dat er gekeken wordt naar wie jij bent en waar je eigen unieke talenten liggen.
Onze partner, Stichting de Buitenboordmotor heeft de oplossing: een loopbrug bouwen met intensieve en passende begeleiding van werk naar werk. In november hebben we vanuit Reiswerk, 3 oud medewerkers uit de reisbranche gekoppeld aan de Buitenboordmotor. Deze 3 medewerkers hebben 2,5 maand lang deelgenomen aan ‘De Proeftuin’. En met succes want n van deze 3 mensen volgt nu een omscholingstraject naar docent.
Op 17 mei 2021 start de volgende Proeftuin. En de Buitenboordmotor heeft Reiswerk benaderd omdat zij graag een aantal plekken willen geven aan werknemers in de reisbranche die hun baan (dreigen te) verliezen of hebben verloren als gevolg van de corona crisis. Een unieke kans!
Interessant? Lees dan verder!

De Proeftuin, wat is dat precies?
De Proeftuin is een programma van 2,5 maand met als doel andere kanten van jezelf te ontdekken, wie je ook bent, wat je ook kunt, en heel belangrijk: wat je daarmee wilt richting een nieuwe baan. Een Proeftuin is een programma van 1 jaar, opgedeeld in 2 fases, en je van A-Z begeleidt naar een weer betekenisvolle baan. In onze Proeftuin krijg je de kans om te ontdekken waar je talenten liggen, en bovendien krijg je een beeld van hoe je deze kan inzetten in andere branches. We leggen de link tussen jouw talenten en drijfveren met banen waar duurzame werkgelegenheid is: de zorg, het onderwijs, de ICT en de installatietechniek. Je wordt begeleid om een overstap te maken waarbij bijvoorbeeld ook hulp wordt aangeboden om de overstap financieel in kaart te brengen.

De banen waarnaar we je begeleiden komen van bedrijven en instellingen uit jouw regio die ook meedoen aan de Proeftuin. Zij hebben zich gecommitteerd aan de Proeftuin-principes met in het specifiek het selecteren van deelnemers op basis van je potentie, competenties en je motivatie, in plaats van alleen te kijken naar je leeftijd, werkervaring of vooropleiding. Samen met jou en hen bepalen we welke vakspecifieke opleiding nodig is voor de start aan je baan.

Ben jij de nieuwe Proeftuin deelnemer? Of wil je meer informatie? Neem dan direct contact op met Laura Mooi, programmamanager leren & ontwikkelen bij Reiswerk via laura@reiswerk.nl

Let op; er zijn maar een zeer beperkt aantal plekken te vergeven. Je moet beschikbaar zijn van 17 mei tot en met 31 augustus (er is wel rekening gehouden met de zomervakantie). Daarnaast moet je gemotiveerd zijn en openstaan voor het onderzoeken van omscholing. Het is belangrijk dat je een mbo4 of hbo denk niveau hebt. Voor meer informatie over het programma klik hier Voor een ervaringsverhaal van een eerdere deelnemer klik hier.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.