Update: Nieuw cao-akkoord gesloten

Op maandag 29 april is een akkoord gesloten voor een nieuwe cao. Dit betreft een cao met als looptijd 1 november 2018 tot 1 september 2019. De vorige cao was op 1 november 2018 afgelopen en aan de nieuwe moderniserings-cao wordt ondertussen hard gewerkt.
 

Loonsverhoging & seizoenswerk

Onderdeel van deze nieuwe cao is dat medewerkers in de reisbranche die onder de cao reisbranche vallen op 1 juli aanstaande een loonsverhoging van 2% tegemoet kunnen zien.

Ook betekent de nieuwe cao dat reisbedrijven opnieuw gebruik kunnen maken van art. 7 voor seizoenswerk. "We verwachten binnen een paar dagen de nieuwe cao getekend te kunnen hebben, dan kunnen bedrijven dit cao-artikel meteen weer gebruiken." vertelt Frank Radstake, cao-onderhandelaar namens de ANVR.
 

Vakbond de Unie

Anders dan bij FNV en CNV Vakmensen hebben de leden van vakbond de Unie tegen het cao-eindvoorstel van de ANVR gestemd. Zij tekenen niet mee met deze cao. "Dat vind ik hartstikke jammer, maar het is ook volkomen begrijpelijk, nu hun leden hebben tegengestemd", zegt Radstake. "Wat mij betreft is het een tijdelijk afscheid en schuiven ze gewoon weer aan voor de gesprekken over de vernieuwing van cao en pensioenen."
 

Focus op moderniseringstraject

Niet alleen is het goed dat er nu een cao-akkoord is overeengekomen voor de looptijd tot 1 september 2019. Ook betekent dit dat de partijen zich volledig kunnen focussen op het moderniseren van de cao reisbranche en de pensioenregeling van de reisprofessionals. "Daar gaan we de komende paar maanden weer volop mee aan de slag" aldus Frank Radstake. 


Meer informatie of vragen?

Uiteraard houden we je de aankomende tijd op de hoogte via reiswerk.nl. Heb je vragen over dit cao-akkoord of het moderniseringstraject? Neem dan contact op met Miranda Wiltenburg, cao secretaris, via mwiltenburg@anvr.nl. 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.