Update nieuwe invulling NOW

28 mei 2020

Banner Website UpdateNOW Wk222020 2.jpg

Vorige week zijn de nieuwe voorwaarden van de verlengde NOW regeling bekend gemaakt door Minister Koolmees. Gisteren zijn er echter wijzigingen gekomen op deze nieuwe voorwaarden.

De ontslagboete blijft toch deels bestaan. Die boete zou helemaal verdwijnen bij het tweede steunpakket voor bedrijven die door de coronamaatregelen in problemen zijn gekomen, meldde minister Koolmees eerder, maar nu komt het kabinet er na kritiek toch van terug.

Koolmees past de loonsubsidieregeling nu aan. Bedrijven die om bedrijfseconomische redenen (reorganisaties) meer dan twintig werknemers ontslaan, zijn nu al wettelijk verplicht daarover te overleggen met de bonden en de ondernemingsraad. Om te zorgen dat bedrijven dat ook echt doen en geen misbruik maken van de crisis, wordt in de nieuwe loonsubsidieregeling vastgelegd dat ze 5 procent boete over de hele ontvangen loonsom moeten betalen als ze dat verzuimen.

Ook wordt het hele steunpakket verlengd van drie naar vier maanden, waardoor het tot 1 oktober loopt. Verder gaat het bedrag voor vaste lasten dat werkgevers krijgen omhoog. Nu is dat maximaal 20.000 euro, dat wordt maximaal 50.000 euro. Hoeveel het bedrijf precies krijgt, hangt af van het omzetverlies.

Lees meer over de wijzigingen op nos.nl of ad.nl.

Over de exacte voorwaarden wordt nog steeds gedebatteerd, wij zullen hier regelmatig updates over plaatsen.

Bron: nos.nl | ad.nl
 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.