Week van het werkgeluk 2022

Je hebt het misschien al voorbij zien komen; het is deze week voor het vijfde jaar “Week van het Werkgeluk”. Maar wat is nou eigenlijk werkgeluk? Elke dag fluitend naar je werk en vol energie thuiskomen? Dat is fijn maar iedereen heeft mindere dagen. Werkgeluk is afhankelijk van een aantal componenten.

adventure 1868817 1920

Het betekent dat je meestal goed voelt tijdens het werk, je werk zinvol is en dat je energie genoeg hebt om je werkzaamheden te doen. Ook wanneer je jouw baan als betekenisvol ervaart, draagt dit bij aan positieve gevoelens. Zo heb je vaak meer zelfvertrouwen, ben je optimistischer, heb je meer hoop en dus meer werkgeluk.

Ben je op zoek naar meer betekenis in je werk, dan hoef je niet gelijk op zoek naar een nieuwe baan. Je kan ook kijken wat er mogelijk is in je eigen werk. Denk na over wat er bij je past, welke passie heb je en ga het gesprek aan met je leidinggevende. Wellicht ervaar je meer werkgeluk als je ook andere taken op je kan nemen, ga op zoek naar waar jij gelukkig van wordt en onderneem actie.

Wanneer je eerlijk naar jezelf kijkt kan het ook zijn dat je tot de conclusie komt dat je zelf iets wil of moet veranderen om tot een betere versie van jezelf te komen. Het is nooit te laat om gedrag te veranderen maar houd er rekening mee dat verandering tijd kost en dat het gaat met ups en downs.

Wil je meer tips over wat je zelf kan doen om meer geluk te ervaren? Lees de eerder verschenen blog van Nicole over de verschillende gelukscompetenties. Volg ook de webinar “Werkgeluk creëer je zelf” op Travel College en doe de gratis online persoonlijkheidstest.

Bron: werkgeluk.nl

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.