Er staan nieuwe workshops in de agenda voor het najaar. Neem snel een kijkje en schrijf je in! Klik hier.

Verzuim voorkomen

Door aandacht te besteden aan de betrokkenheid, vitaliteit en ontwikkeling van medewerkers kan je direct en indirect het verzuim voor medewerkers voorkomen. Deze elementen leveren een belangrijke bijdrage aan meer werkplezier, meer weerbaarheid en daardoor naar verwachting minder ziekteverzuim.

Verzuim voorkomen

Een ziekteverzuimbeleid richt zich op het voorkomen en beperken van ziekte. Voor een goed beleid is onder andere gericht op preventie. Als er vroegtijdig signalen van ziekteverzuim herkent worden, kan er op tijd gezocht worden naar een oplossing en eventuele uitval voorkomen worden.

Een preventiemedewerker kan hierbij ondersteunen. Daarnaast zijn veel arbodienstverleners gericht op het voorkomen van ziekte en bieden de mogelijkheid om op frequente basis gesprekken aan te gaan met medewerkers zodat er een vroegtijdige signalering is.

Het opstellen van een verzuimhandleiding maakt onderdeel uit van een goed ziekteverzuimbeleid. Hierin worden afspraken opgesteld over bijvoorbeeld de ziekmelding of het contact met de arbodienst.

Reiswerk heeft een model verzuimhandleiding beschikbaar gesteld voor de reisbranche. Er is zowel een Nederlandstalige als Engelstalige versie beschikbaar. Lees verder op onze pagina Verzuimhandleiding.

Een belangrijk aspect in het voorkomen van ziekte is betrokkenheid. Stress, (financiële) zorgen of een disbalans in de werk en privésituatie kunnen van invloed zijn op de gezondheid en vitaliteit van medewerkers. We geven graag tips hoe je vitaliteit kan bevorderen. 

Hoe blijf ik fit & vitaal?

Handige artikelen

Voor meer informatie lees ook onze eerder gepubliceerde artikelen:

De 10 signalen van stress

Ondersteuning bieden aan medewerkers met spanningsklachten

Of check de FAQ!

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.