Er staan nieuwe workshops in de agenda voor het najaar. Neem snel een kijkje en schrijf je in! Klik hier.

1 mei: Dag van de Arbeid

26 apr 2018

lily of the valley.jpg

1 mei viert de wereld de ‘Dag van de Arbeid’. Een feestdag die in 1889 is genitieerd door de socialistische en communistische arbeidersbeweging. Een dag waar men de strijd viert van de arbeidersklasse voor betere arbeidsomstandigheden, zoals een 8-urige werkdag. 1 mei wordt bijna in heel Europa met een officile feestdag gevierd. Alleen Nederland doet dus niet mee met deze feestdag voor arbeiders.

De strijd tussen arbeiders en fabrieksbazen werd in de meeste landen namelijk veel heftiger uitgevochten dan in Nederland. De Dag van de Arbeid werd hier daarom nooit een echte vrije dag. Uiteindelijk is de 1 mei-traditie in Nederland zo goed als vergeten. Tot in de jaren 80 hielden de communisten nog wel ieder jaar een manifestatie op de Dam, maar ook dit fenomeen bloedde uiteindelijk dood.

Arbeidsomstandigheden in de reisbranche
In de reisbranche meten we bij de medewerkers hoe ze de arbeidsomstandigheden ervaren. We doen dat door onze gratis employabilityscan. Deze scan is ontwikkeld om mensen een spiegel voor te houden of ze het werk doen wat bij ze past, qua uitdaging, balans en plezier. Werkomstandigheden worden hierin impliciet gemeten. Je krijgt in de persoonlijke rapportage bovendien tips aan welke wielen je moet draaien om je werk beter in balans te krijgen met je privleven, meer uitdaging voor jezelf kunt creren en je duurzame inzetbaarheid voor jezelf en voor je werkgever kunt vergroten. Meer regie dus over je eigen loopbaan!
 
In de reisbranche wordt er met passie, maar heel hard gewerkt, ruim 4 dagen per week, veelal ook in de weekenden en bijna bij de helft van de bedrijven ook nog thuis. Het dashboard arbeidsmarktcijfers laten zien hoe het werken in de reisbranche wordt gewaardeerd. De meest gewaardeerde baankenmerken zijn ‘vrijheid en zelfstandigheid’ en ‘veilige en vertrouwde werksfeer’ waaronder wordt gewerkt.
 
Meer informatie over arbeidsmarktcijfers of vragen? Stel ze gerust aan Rian@reiswerk.nl

PS De oplettende lezer vraagt zich wellicht af waarom wij hebben gekozen voor lelietjes van dalen als plaatje bij dit artikel. Op 1 mei viert ook Frankrijk de Dag van de Arbeid (Fte du Travail). En deze dag gaat voor niemand ongemerkt voorbij. Een oeroude traditie in Frankrijk is namelijk is dat de mannen op die dag Lelietjes-van-Dalen, ofwel Muguets, aan hun partner geven. En de kinderen aan hun moeder.
 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.