5 handige tips om efficint op afstand te werken

10 dec 2019

Thuis werken behoort steeds meer tot de mogelijkheden. En dat is zo nu en dan best fijn. Gelukkig zijn er steeds meer tools die dit mogelijk maken, zodat je ook hier efficint kunt werken. Zo kijk je op afstand gewoon mee op het scherm van je collega en kun je met meerdere mensen tegelijk bellen. We geven je vijf handige tools om makkelijker n efficinter op afstand te werken.
 
1.Schermen delen
Over de schouder van je collega meekijken waar bepaalde documenten te vinden zijn, kan ook op afstand. Via Teamviewer of Skype kun je namelijk gewoon je scherm met elkaar delen. Zo kun je je collega ook helemaal meenemen door het CRM-systeem, en uitleggen hoe het werkt. Wel zo makkelijk.
 
2. Telefonische conferentie
Samenkomen om te vergaderen hoeft niet meer per se. Je kunt namelijk ook met meerdere mensen tegelijk bellen. Op de meeste mobieltjes kun je tot wel 5 personen aan je gesprek toevoegen. En je hoeft hier helemaal niks voor te installeren.

 

3. Scannen via je mobiel
Wil je bonnetjes scannen voor de boekhouding? Daar heb je geen dure scanner voor nodig, want met de pdf scanner uit de App-Store kun je dit ook doen. Wel zo kostenbesparend, want de app kost minder dan 5 euro. Wat trouwens ook heel handig is: foto’s maken wanneer er tijdens meetings gebruik wordt gemaakt van een flipover of whiteboard. Dan kun je dat later eenvoudig uitwerken.
 
4. Chatten
Want dan hoef je elkaar niet steeds te bellen of te mailen, en het is ook nog eens heel gemakkelijk tussendoor. Chatten kan natuurlijk via Skype voor bedrijven, of met een tool zoals Microsoft Teams.  
 
5. Overzicht bewaken
Als je geregeld op afstand werkt, dan kan je manager het gevoel krijgen de controle of het overzicht over je werk te verliezen. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Daar heb je namelijk projectmanagementsoftware zoals Trello voor. Hierbij kun je deadlines, opmerkingen en bijlagen aan taken toevoegen. Zo heeft je manager net even iets meer zicht op je werkzaamheden.
 
Op afstand werken is natuurlijk nooit helemaal hetzelfde als op kantoor, maar deze tips maken het wel een stuk eenvoudiger. En zo nu en dan is dat best handig!

 
 
Bron: managementsupport.nl
 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.