8 dingen die je beter niet kunt doen op de kerstborrel

Het is bijna Kerstmis en op je werk sluiten jullie het jaar in stijl af met een kerstborrel. Ht moment om ook met collega’s buiten jouw team contact te leggen. Wie weet brengt het je wel een stap verder in je carrire. Met alle gezelligheid van dien kan het een memorabele avond worden. Maar dat kan dus twee kanten opgaan. Want met al die gratis drankjes kan het ook zomaar een beetje uit de hand lopen, en ga je het nieuwe jaar in als onderwerp van gesprek. Liever niet? Vorige week vertelden we je al wat je beter niet kunt zeggen op de bedrijfsborrel. Deze week geven we je nog 8 aanvullende dingen mee, die je beter niet doen tijdens de kerstborrel.

1. Veel te veel drinken

Natuurlijk is het gezellig om een paar borrels te drinken. Wordt de sfeer lekker los van. Maar is alcohol niet je allerbeste vriend, en word je er vervelend van? Drink dan met mate, en sla de shotjes over. Een helder hoofd voorkomt een hoop slechte beslissingen.

2. Enorm losgaan op de dansvloer

Probeer het een klein beetje stijlvol te houden. Leuk om te pronken met je moves, maar onthoud: if you work with 'em, you probably shouldn't twerk with 'em.

3. Anderen de oren van hun hoofd praten

Houd je gesprekken lekker licht. Probeer te voorkomen dat je te veel praat over ingewikkelde zaken, politiek en andere potentieel polariserende kwesties. Het kerstfeest geeft je juist de mogelijkheid om de mensen waar je niet dagelijks mee werkt wat beter te leren kennen. En oja, probeer zo nu en dan ook te luisteren.

4. Een toast uitbrengen

Leave the toasts to the hosts. Vooral als je al wat wijntjes achterover hebt geslagen.

5. Je baas vertellen hoe je je echt voelt

Het kerstfeest is niet het moment of de plek om je irritaties en zorgelijkheden over te brengen aan je baas. Het is juist de gelegenheid om de prestaties van het jaar te vieren, niet om te klagen over de tegenvallers.

6. Te veel op social media gooien

Wees zeker sociaal in real life, maar kijk uit met het delen van je kantoorfeestavonturen op social media. Want elke gemaakte foto komt daarmee online te staan. Het is niet alleen een weerspiegeling van jezelf, maar k van je werkgever. En die is daar niet altijd even blij mee.

 

7. De dresscode negeren

Als ze 'feestelijk' zeggen, bedoelen ze niet 'Sexy Santa'.

8. Je tafelmanieren vergeten

Of jullie nu aan een viergangendiner of een all you can eat buffet zitten, zorg dat je niet een mond vol garnalen hebt als je je partner voorstelt aan de CEO van je bedrijf.

Met bovenstaande in je achterhoofd ga je een avond tegemoet om nooit meer te vergeten. En word je de volgende ochtend wakker zonder spijt van wat dan ook. Vrolijk kerstfeest!

 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.