AI en ChatGPT toepassen in je werk? Schrijf je in voor de workshop en leer de basisprincipes! Meer informatie en inschrijven, klik hier.

Aanpassingen in wettelijk minimumjeugdloon

12 jun 2019

Per 1 juli 2019 is de tweede stapsgewijze verhoging van het wettelijke minimumjeugdloon een feit. Voor 21-jarigen betekent dit dat zij recht krijgen op het volledige wettelijke minimumloon voor volwassenen.
 

Wat betekent dit voor de cao voor de reisbranche?

In de nieuwste cao voor de reisbranche (met looptijd 1 november 2018 – 1 september 2019) kun je de hoogtes van de brutolonen per 1 juli 2019 bekijken.
 
Medewerkers die nog over onvoldoende kennis en ervaring beschikken kunnen maximaal 2 jaar volgens ervaringsschalen worden beloond. Vanwege de wijzigingen in het wettelijke minimumjeugdloon kunnen de ervaringsschalen van groep 2 (schaal 1 + 2), groep 3 (schaal 1 + 2) en groep 4 (schaal 1) per 1 juli 2019 alleen worden gebruikt voor medewerkers van 20 jaar en jonger.

Meer weten?

Ga hier direct naar de cao voor de reisbranche. Bij vragen over de cao helpen we je graag verder. Je kunt contact met ons opnemen via info@reiswerk.nl.
 
 
Bron: SalarisRendement

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.