AI en ChatGPT toepassen in je werk? Schrijf je in voor de workshop en leer de basisprincipes! Meer informatie en inschrijven, klik hier.

ANVR Congres Bremen 2022

07 nov 2022

Donderdag 3 november; het ANVR Congres vindt na drie jaar eindelijk weer plaats! Hét congres waar reisprofessionals samen komen en de laatste trends bespreken, netwerken en samen naar de toekomst kijken. Natuurlijk waren ook wij van Reiswerk aanwezig bij dit evenement om onze banden met reisorganisaties, onderwijsinstellingen en vakbonden nog verder te versterken.

20221103 083052(1)

Daar gaan we

Vroeg in de ochtend verzamelen we bij Bar Beton op Amersfoort Centraal. Na een licht ontbijtje en een welkomstwoord van Frank Oostdam, directeur van de ANVR, vertrekken we met de ANVR-Express. De rode trein met 6-persoonscoupes zet ons na een reis van 4 uur af in Bremen. Een korte wandeling naar het hotel wordt beloond met een heerlijke lunch, waarna ons in de plenaire zaal de context wordt geschetst voor de toekomst. Eén ding is duidelijk; er zijn veel uitdagingen geweest in de afgelopen jaren en nieuwe uitdagingen zullen niet weg blijven. Wat nóg duidelijker is; de reisbranche is samenhorig en trots op de veerkrachtigheid van alle medewerkers en ook toekomstige uitdagingen zullen gezamenlijk worden aangegaan.

Even de zaal verlaten en de informatie in laten werken. Met de historische tram rijden we naar het centrum van Bremen voor een diner op een prachtige locatie: de Ratskeller. In dit historische restaurant onder het stadhuis staan vier indrukwekkend lange tafels voor 180 personen klaar en wordt een heerlijke 3-gangenmenu met een smakelijke wijn geserveerd.

Een goede nachtrust en een stevig ontbijt in het Parkhotel bereiden ons voor op een nieuwe dag vol informatie. Niet alleen horen we verschillende ondernemers aan het woord, ook reizen we af naar Bremerhaven waar een bezoek aan het Auswanderhaus en het Klimahaus op het programma staan.

Hoe beleefden de emigranten de bootreis op zoek naar geluk? Dat ervaren, horen en voelen we in het dit interactieve museum. En de opwarming van de aarde, hoe werkt dat nu precies? We beleven het in het Klimahaus. Eenmaal aan het einde van de rondleiding door de Noordpool, de Savanne en het tropische regenwoud staat het diner voor ons klaar. De DJ start met een ontspannen deuntje maar zodra het dessert nadert wordt het tempo opgevoerd. De dansvloer wordt dankbaar gebruikt en de avond sluiten we af met een puur Hollandse polonaise.

De laatste dag, het laatste ontbijt in Bremen en de laatste plenaire sessies. Wie had gedacht dat ook dát nog een feest wordt! Er wordt gezongen, ingehaakt en gelachen, maar het belangrijkste; ook hier steken we veel van op.

Voor we terugkeren naar huis krijgen we een rondleiding door Bremen, een prachtige historische stad met een verhaal… Ben je benieuwd naar het congres of de stad? Bekijk de video!

Geschreven door:

947152 114753655399290 1101870463 n
Melissa Bruins
Marketing & Communicatie Manager
cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.