Bewuster werken met de leerlijn Bewust werken!


In 2020 stappen we af van de maandmodules in Travel College en kiezen we ervoor om ieder kwartaal een leerlijn te introduceren rondom een thema. Op die manier kan je voor een langere periode modules volgen en gerichter werken aan bepaalde thema’s. Voor kwartaal 1 (vanaf januari) staat het thema en de leerlijn ‘Bewust werken’ centraal.

Waarom dit thema? Bewust leven kennen we wel. En onderdeel van bewust leven is ook bewust werken. Meer bewust werken kan een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van ons leven. En er is nog een bonus; een hogere persoonlijke effectiviteit. Bewust werken betekent namelijk werken met volledige aandacht. Maar bij bewust werken is er ook aandacht voor gezondheid en de balans tussen werk en priv, alsmede zaken als bevlogenheid en timemanagement.

De leerlijn “bewust werken” vind je natuurlijk op Travel College en is gratis te volgen voor alle medewerkers in de reisbranche! Lees hieronder welke modules je in het eerste kwartaal van 2020 kunt volgen om jouw jaar bewuster te starten op je werk (en wellicht ook priv)!

Werk-Priv Balans – Deel 1 & 2

Je wilt succesvol zijn op je werk, je wilt je gezin op orde houden, gezond eten, voldoende sporten, je sociale contacten onderhouden, je kinderen en je partner ondersteunen, mediteren, persoonlijke ontwikkeling doen en af en toe tijd voor jezelf hebben. En dat lukt niet. Voor sommigen is de balans tussen werk en priv moeilijk te vinden. Meestal leidt het privleven eronder.

Hoe krijg je de chaos onder controle en voorkom je dat je elke avond uitgeblust op de bank ploft? Door keuzes te maken kan je de verhouding veranderen. In het artikel "Waar te beginnen met een goede werk/priv balans?" geven we al wat tips, maar in de essential Balans werk/priv – Deel 1 bespreken we een stappenplan van 10 tips, waarmee we jou willen helpen je balans te herstellen. Vervolgens gaan we de essential Balans werk/priv – Deel 2 in op een ander belangrijk aspect, namelijk leren je grenzen aan te geven. Op naar een betere werk-priv balans!

Bevlogenheid

Bij bewust werken hoort ook bevlogenheid, want als je bevlogen bent, wordt je blij van je werk en kom je sneller in een flow. Je bent er enthousiast over en je doet het omdat je het graag wilt, niet omdat het moet. Dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar zeker ook voor de organisatie waarvoor je werkt, want doordat je goed in je vel zit, ben je productiever, maak je minder fouten en meld je je minder vaak ziek. Bevlogen medewerkers zijn vaak bereid net dat stapje extra te zetten, vanuit een intrinsieke motivatie. Je werkt immers met plezier en daarom werk je hard en met veel inzet.

Hoe zorg je voor bevlogenheid en hoe houd je het in stand? Hoe kun jij vol energie naar je werk gaan en de tijd vergeten? Heb jij zicht op je Demands, je Resources en je Job? Wat is het belang van bevlogenheid in je bedrijf? Dat en meer vind je in de e-learning Bevlogenheid. Veel werkplezier toegewenst!

Gezond achter je bureau

Bewust werken is ook gezond werken en de werkvloer is niet altijd de meest gezonde plek om de hele dag door te brengen. Heb je een zittend beroep? Dan is het ng belangrijker om op de gezonde tour te gaan, want ‘Zitten is het nieuwe roken’ wordt er weleens gezegd. In de artikelen “6 gezonde tips voor de werkvloer” en “Zitten is het nieuwe roken” geven we al enkele tips om gezonder te leven en meer te bewegen op je werk.
Maar als je dan zit, dan voorkomt een goede houding achter je bureau een hoop lichamelijk klachten en kun je daardoor fijner werken. Dus heb je wel eens last gekregen van je rug of nek door al je werk achter de computer? Doen je polsen soms pijn na een dag lang werken? Of ben je hier om dat allemaal te voorkomen? In de cursus gezond achter je bureau leer je wat een gezond werkklimaat is, hoe je je werkplek ergonomisch kunt instellen en wat je kunt doen om gezondheidsklachten te voorkomen. Ga nu direct aan de slag!

In 7 stappen persoonlijke grip & succes op je werk!

De maatschappij gaat steeds sneller. De druk en stress nemen toe. Werk kan een grote bron van voldoening zijn, maar tegelijkertijd is werk ook de grootste bron van stress. We vragen veel van onszelf en voelen dat er veel van ons gevraagd wordt op de werkvloer. In het artikel “Mindfulness op je werk: 10 manieren om bewuster te werken” vertellen we al hoe je meer mindful kan werken.

Maar misschien ben je daar nog niet en moet je eerst de grip op je werk en leven terug krijgen alvorens je bewuster te werk kunt gaan. In het webinar In 7 stappen persoonlijke grip & succes op je werk! Helpen we je in 7 stappen de grip op je werk en leven terug te nemen: door met de juiste focus, hogere effectiviteit en met veel meer ontspanning en plezier te leven en werken. Jou weg naar meer grip en succes begint hier!

Timemanagement

Bewust werken is ook bewust met je tijd om gaan. Het is immers knap vervelend en erg inefficint als je niet weet hoe je goed met je tijd kunt omgaan. Op zo’n moment kan de cursus “Time Management, inclusief zelftest” wel eens een goed idee zijn. Met deze test/cursus krijg jij inzicht in de manier waarop je met tijd omgaat en hoe je jezelf op dit punt kunt verbeteren.

Heb jij moeite om je dagelijkse activiteiten efficint en realistisch in te plannen? Doe dan de vervolgcursus Timemanagement. Met deze cursus krijg je praktische handvatten om efficint met je tijd om te gaan. Daarnaast is er ook nog een essential Timemanagement: planning inleiding, waarin je leert hoe je het meest efficint kunt plannen. We gebruiken hiervoor een metafoor uit het boek zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen Covey. Zo werk jij een stuk bewuster en sneller! Veel plezier met leren!
 
Vragen of suggesties?
Travel College biedt een mooie perfecte basis voor de ontwikkeling van medewerkers in de reisbranche! Heb je vragen? Of wellicht wel suggesties? Neem dan contact met ons op via info@reiswerk.nl
 
 
 
Bronnen: sochicken.nl, carrieretijger.nl,

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.