AI en ChatGPT toepassen in je werk? Schrijf je in voor de workshop en leer de basisprincipes! Meer informatie en inschrijven, klik hier.

Blog: Krijg inzicht in jouw skills

18 okt 2021

Nicole combineert haar passie voor reizen en recruitment, want werk is meer dan een baan. Ze deelt haar kennis en tips op het gebied van recruitment in deze blog op Reiswerk. In deze blog gaat het over inzicht verkrijgen in je skills. Want wat is er allemaal mogelijk met jouw skills buiten wat je nu doet? (vaak heel veel!)

new skills training 105499757

Wat zijn skills?
Skills, competenties, talenten… het zijn veelgebruikte termen binnen het HR vak. Maar wat is nu precies een skill? Een skill is een vaardigheid die je nodig hebt om een prestatie te leveren of die je leert door het volgen van een training. Ook is een skill vaak iets dat je met gemak doet omdat het heel persoonlijk is. Kortom; er wordt onderscheid gemaakt in hard-skills en soft-skills.

Hard-skills
Dit zijn functionele of technische vaardigheden die gerelateerd zijn aan functies, processen en rollen binnen organisaties. Deze hard-skills heb je nodig om een specifieke taak of job goed uit te voeren. Het is iets dat je aangeleerd hebt zodat je beter in staat bent om deze taak uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan analytische vaardigheden of een vreemde taal goed beheersen.
 
Soft-skills
Een aanvulling op hard-skills zijn de soft-skills. Deze vaardigheden zijn minder meetbaar en tastbaar want ze hebben juist betrekking op jou als persoon. Het zijn persoonlijke, emotionele, sociale en intellectuele vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan communicatieve vaardigheden en flexibiliteit.
 
Hoe ontwikkel je jouw skills?
Het ontwikkelen van skills kan op verschillende manieren. Heb je bijvoorbeeld een baan in de marketing binnen het toerisme, meld je dan aan voor verschillende nieuwsbrieven en platforms zoals Frankwatching en Marketingfacts. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent en blijft van de ontwikkelingen en trends binnen jouw vakgebied en vergroot daarmee je kennis. Of denk aan het volgen van aanvullende cursussen in Travel College zoals Digital Analytics, CRO of SEO. Zo ontwikkel je je hard-skills. Wil je juist jouw soft-skills meer ontwikkelen? Ook dat kan! Het is niet een kwestie van ‘je hebt het, of je hebt het niet’, maar met doorzettingsvermogen, motivatie en training kun jij ook je soft skills ontwikkelen.  

Skills assessments
Wil je graag inzicht verkrijgen in jouw skills? Zoek op internet naar een skills assessment of competentietest. Zo breng je jouw skills, eigenschappen en werkstijlen in kaart en dit geeft jou een breder perspectief op je skills en de mogelijkheden die er zijn. 
 
Loopbaancoaching
Heb je meer inzicht verkregen in je skills, maar misschien wil je er dan verder over praten met een professional. Samen met een loopbaancoach kan je een gesprek aangaan over jouw skills en krijg je inzicht in hoe je jouw skills het beste kunt inzetten. Het geeft je inzichten over jezelf en de toekomst, de mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en een duidelijk beeld van de kansen in leren en werken.
 
Ga aan de slag!
Verkrijg inzicht in jouw skills en ontdek welke mogelijkheden er voor jou zijn. Dit zijn er vaak veel meer dan je denkt! Ga aan de slag met het ontdekken van jouw skills en ontdek hoe groot de wereld voor jou is.
 
Vragen over hoe je inzicht krijgt in jouw skills? Stuur Nicole een berichtje via haar persoonlijke LinkedIn-pagina
 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.