De reisbranche: a great place to work?

25 jan 2018

action 2277292 1920.jpg

Zelfstandigheid en vrijheid, werksfeer en samenwerking zijn belangrijke waarden voor mensen die werken in de reisbranche. Dat blijkt uit het arbeidsmarktonderzoek dat Reiswerk doorlopend uitvoert. Onze reiswereldcollega's zijn daarnaast betrokken, hebben een laag ziekteverzuim en zijn trots op het werk dat ze doen. Er werken veel jongen mensen, we verkopen een leuk product en beoordelen onze werkomgeving skyhigh. Je zou dus kunnen zeggen: de reisbranche is a great place to work?

We namen de documentatie van ‘Great Place to Work’, internationale partner voor organisaties in het traject van onderzoek, ontwikkeling en erkenning van goed werkgeverschap er eens bij en onderzochten hoe een Best Workplace organisatie zich onderscheidt van andere organisaties. De beste 5 onderscheiden zich op het betrekken van medewerkers, het geven van verantwoordelijkheid en autonomie en het aanmoedigen van een goede werk/priv balans.

Volgens PWC (2011) ’Millennials at work’  zal in 2020 de beroepsbevolking voor 50% uit millennials bestaan. In 2025 zal dit percentage zijn toegenomen tot 75%. Millennials hebben een groeiende behoefte naar een hoger doel in hun werk en de behoefte om een verschil te maken. De sterke behoefte naar betekenisvol werk geeft aanleiding voor organisaties om het delen met de samenleving en bijdragen aan de maatschappij op een manier in te richten dat deze verschillende generaties aanspreekt.

Best Workplaces zetten in op autonomie en samenwerking en blinken uit in plezier en verbondenheid. En juist daar is een vergelijking te maken met de reisbranche. De best gewaardeerde baankenmerken in de reisbranche zijn: Vrijheid en zelfstandigheid, een veilige en vertrouwde werksfeer en de samenwerking met collega’s.

Klik hier voor meer informatie over deze arbeidsmarktcijfers in de reisbranche

Welke bedrijven in de reisbranche gaan voor de Best Workplace?

Bron: De organisatie Great Place to Work is de internationale partner voor organisaties in het traject van onderzoek, ontwikkeling en erkenning van goed werkgeverschap.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.