Er staan nieuwe workshops in de agenda voor het najaar. Neem snel een kijkje en schrijf je in! Klik hier.

De toekomst van je carrire hangt af van een leven lang leren

06 nov 2018

De ontwikkelingen in de reiswereld volgen elkaar in rap tempo op. Voor een groot deel van de medewerkers voelt dat als een uitdaging, maar aan de andere kant is er ook de onrust of ze in de toekomst nog wel een baan hebben. Mensen die routinewerk uitvoeren zijn bang dat de automatisering hen aan de kant zet. Maar ook kunstmatige intelligentie komt steeds vaker om de hoek kijken. En dan hebben we het nog niet eens over het groeiende aantal zzp’ers op de markt, die steeds vaker op projecten worden gezet in plaats van de vaste werknemers.

Niet zo gek dus dat mensen zich zorgen maken over het behoud en de toekomst van hun baan. Ze vinden het dan ook belangrijker dan ooit dat ze op de hoogte blijven van veranderingen op hun werkgebied. Uit onderzoek blijkt dat 87% van de werknemers het essentieel vindt dat ze gedurende hun hele werkleven training krijgen en nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Gelukkig zijn er ook op dat gebied mooie ontwikkelingen gaande.

Ontwikkelingen op het gebied van leren

We kunnen wel spreken van een nieuw lerend systeem dat individuen in elk stadium van de loopbaan meer toegankelijke, goedkopere routes biedt voor het verwerven van nieuwe vaardigheden. Moest je je vroeger nog voor een vol- of deeltijd opleiding inschrijven, waarbij je in een klaslokaal kennis opdeed, tegenwoordig is er veel meer sprake van just-in-time onderwijs. Je kunt het wel een beetje vergelijken met situaties als dat je even op YouTube kijkt hoe je een nieuw gerecht voor het avondeten in elkaar tovert.

Op deze manier leren we dus ook steeds meer op werkgebied. Wil je bijvoorbeeld op een snelle manier leren hoe je je eerste Adwords campagne opzet? Op Travel College vind je hier een webinar over die je direct kunt starten, waardoor je in 20 minuten meteen weet wat je te doen staat.

De keuze is aan jou

Dat nieuwe leren varieert van online video’s tot virtuele groepsdiscussies. Je kunt veel specifiekere keuzes maken op basis van wat de werkgever van je verlangt en aan welke vaardigheden je zelf behoefte hebt. Voor zzp’ers is het een extra uitdaging om te beslissen welke kennis ze missen, en hoe ze het leren in de dagelijkse routine integreren. Dat zelfsturend leren is eigenlijk weer een vaardigheid op zich. Want waar vroeger ouders en leraren je hielpen bij wat je moest leren en wanneer, daar heb je het nu zelf in de hand.

Gelukkig word je daar nu her en der een beetje bij geholpen. Net als de onzichtbare algoritmen die muziek aanbevelen op Spotify of films op Netflix, kunnen ook werknemers worden geholpen op hun leerpad. Zo kunnen zij informatie krijgen over de trajecten die mensen in vergelijkbare situaties hebben afgelegd op het gebied van werken en leren.

Travel College: gratis online leren voor alle medewerkers in de reisbranche

Deze vormen van leren zijn tegenwoordig niet alleen ‘mooi meegenomen’, maar een must voor werknemers en werkgevers om op een snelle en efficinte manier nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Heel belangrijk nu alle ontwikkelingen zich dus in rap tempo opvolgen. Reiswerk heeft op deze behoefte ingespeeld door Travel College op te richten: een online leerplatform met uitdagende e-learning cursussen, webinars en essentials (micro learnings). Zowel op professioneel als persoonlijk vlak, gratis te volgen voor alle medewerkers in de reisbranche. Nieuwsgierig? Bekijk snel wat voor onderwerpen we allemaal te bieden hebben op www.travelcollege.nl.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.