Er staan nieuwe workshops in de agenda voor het najaar. Neem snel een kijkje en schrijf je in! Klik hier.

Doorwerken na je pensioen? Kan dat? En hoe dan?

25 mei 2020

men 1779820 640.jpg

Als je werkt in de reisbranche is er een grote kans dat je pensioen opbouwt via Pensioenfonds PGB. Je krijgt bij PGB jouw pensioen standaard vanaf de eerste dag van de maand waarin je voor het eerst AOW krijgt. De leeftijd waarop jouw AOW ingaat, hangt af van wanneer je bent geboren. Vanaf 2026 hangt de AOW-leeftijd af van hoe oud mensen gemiddeld worden. Je berekent op de website van de Sociale Verzekeringsbank wanneer jouw AOW ingaat.

 

Eerder of later met pensioen
Je kunt eerder met pensioen gaan. Maar later met pensioen gaan kan ook. Of misschien wil je gedeeltelijk met pensioen gaan en gedeeltelijk blijven werken. Speel je met de gedachte om eerder met pensioen te gaan? Het kan! Helemaal, of voor een deel. Bij Pensioenfonds PGB kan dit al vanaf je 55e. 

 

Maak een berekening op mijnpgbpensioen.nl

In de pensioenplanner op mijnpgbpensioen.nl kun je simpel en snel berekenen hoeveel pensioen je krijgt als je eerder met pensioen gaat. Je ziet hier wat de bruto- en netto bedragen zijn als je eerder, geheel of deels, met pensioen gaat. Heb je jouw keuze gemaakt? Dan kun je jouw pensioen hier ook meteen aanvragen.

Later met pensioen

Je kunt natuurlijk ook later met pensioen dan jouw AOW-datum. Je kunt jouw pensioen uitstellen tot maximaal 5 jaar na jouw standaard pensioendatum. Je krijgt daardoor meer pensioen. Dat komt omdat je een kortere tijd pensioen van ons krijgt. Je bouwt geen pensioen meer op vanaf het moment dat je AOW krijgt.

Goed om te weten

In 2022 is de AOW-leeftijd 66 jaar en 7 maanden. In 2023 stijgt de AOW-leeftijd door naar 66 jaar en 10 maanden. En in 2024, 2025, 2026 en 2027 is de AOW-leeftijd 67 jaar. Dat is zo besloten door de overheid in het nieuwe pensioenakkoord. Vanaf 2028 is de AOW-leeftijd nog niet bekend. Dat hangt af van hoe oud mensen gemiddeld worden. In de pensioenplanner op mijnpgbpensioen.nl is de nieuwe AOW-leeftijd verwerkt.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.