AI en ChatGPT toepassen in je werk? Schrijf je in voor de workshop en leer de basisprincipes! Meer informatie en inschrijven, klik hier.

Een goed CV

27 apr 2023

Met een goede CV bepaal je de eerste indruk van een werkgever. Het is een overzicht van je kwalificaties en ervaring. Werkgevers kunnen zo snel beoordelen of je geschikt bent voor de functie of niet.

CV 2.jpg

Een goede CV is van groot belang om verschillende redenen:

1. Eerste indruk: Je CV is vaak het eerste wat een werkgever of recruiter van jou ziet. Een overzichtelijke en goed samengestelde CV kan een positieve eerste indruk achterlaten en je kansen op een sollicitatiegesprek vergroten.

2. Overzicht van vaardigheden en ervaring: Je CV biedt een overzicht van je relevante werkervaring, opleiding, vaardigheden en prestaties. Dit stelt werkgevers in staat snel te beoordelen of je geschikt bent voor de functie.

3. Personal branding: Je CV is een manier om jezelf te presenteren en je persoonlijke merk te versterken. Het stelt je in staat om je sterke punten en prestaties te benadrukken en een consistente professionele identiteit te creëren.

4. Match met de functie: Een goede CV kan worden aangepast aan de specifieke eisen van de functie waarnaar je solliciteert. Hiermee kun je laten zien dat je de juiste kwalificaties en ervaring hebt voor de baan.

5. Bewijs van prestaties: Je CV kan dienen als bewijs van je prestaties en prestaties in eerdere functies. Dit kan werkgevers helpen vertrouwen in je te stellen en je als waardevolle kandidaat te beschouwen.

6. Filteren van kandidaten: Werkgevers ontvangen vaak veel sollicitaties voor openstaande functies. Een goed CV kan hen helpen snel kandidaten te selecteren die het meest geschikt lijken voor de baan.

7. Gespreksvoorbereiding: Je CV dient als basis voor sollicitatiegesprekken. Werkgevers kunnen vragen stellen op basis van wat er in je CV staat, dus het is belangrijk om bekend te zijn met de informatie die je hebt verstrekt.

Kortom, een goede CV is belangrijk om jezelf te presenteren aan je toekomstige werkgever. Vergeet je CV ook niet regelmatig bij te werken en aan te passen aan de specifieke functies waarvoor je solliciteert om de beste kans op succes te hebben.

Handige tips voor een goede CV

Een CV (curriculum vitae) is het eerste waar een werkgever naar kijkt als je solliciteert. Een werkgever neemt daar gemiddeld 9 seconden de tijd voor. Dat is heel erg kort. Het is dus belangrijk om in die korte tijd een hele sterke indruk achter te laten met je CV, zodat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. We hebben wat tips voor je op een rijtje gezet.
 

Voorbeeld CV’s

Om je op weg te helpen hebben we enkele voorbeeld CV’s voor je verzameld. Hier kun je inspiratie uithalen. Via onderstaande linkjes kan je verschillende voorbeeld CV's dowloaden. Je kunt een standaard CV opmaken in Word, maar via verschillende websites kun je ook goede lay-outs downloaden om hier vervolgens een modern CV mee te maken (zie bijvoorbeeld www.canva.com).
 


Je kunt nu aan de slag met je CV, succes! 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.