Effectieve teams op de Travel Challenge met DISC-profielanalyses

Wie ben ik en waar ligt mijn kracht? Jezelf cht leren kennen is de eerste stap naar persoonlijke groei en succes. En om effectief samen te werken in een team is het noodzakelijk om niet alleen te weten waar je eigen kracht ligt, maar ook die van jouw teamgenoten. Wij vertellen je in dit artikel hoe we dit toepassen tijdens de Travel Challenge. Maar ook hoe jij zelf beter inzicht kunt krijgen in jouw sterkte kanten en een optimaal team kunt samenstellen. 
 

Uitgebreide Persoonlijke Profiel Analyse

Voorafgaand aan de kick-off van de Travel Challenge 2019 op vrijdag 10 mei hebben alle kandidaten van de business course een Persoonlijke Profiel Analyse ingevuld. Deze analyse is gebaseerd op het DISC-model. Dit model meet iemands bewuste en onbewuste voorkeuren in gedrag en communicatie. Dus de rol die iemand pakt en het natuurlijk gedrag dat iemand laat zien onder druk, of als hij of zij volledig zichzelf kan zijn.


Rapportage & teamsamenstelling

In de rapportage die de deelnemers na het invullen van de Persoonlijke Profiel Analyse hebben ontvangen staat een herkenbare beschrijving van hun eigen gedrag, zelfmotivatie en een persoonlijke sterkte / zwakte analyse. 

Op basis van deze score en het natuurlijke gedrag van onze deelnemers hebben wij voorafgaand aan de kick-off de meest effectieve teams samengesteld. Zodat van elk component (Dominant, Interactief, Stabiel en Conscintieus) voldoende terugkomt per team. Op deze manier hebben de teams een diversiteit aan input om tot innovatieve ideeen te komen en voldoende daadkracht om deze volledig uit te werken en op te leveren. 
 

Bewustwording tijdens de kick-off

Leuk, zo'n uitgebreide analyse. Maar het is natuurlijk belangrijk dat de deelnemers van de Travel Challenge ook echt begrijpen wat dit inhoudt voor hun eigen handelen. Hoe we dit hebben aangepakt? Met een interessante kennissessie van Monique van Aalst: "Waar ligt mijn kracht?".Monique van Aalst haar jarenlange ervaring als manager, trainer en coach in het bedrijfsleven, heeft haar geleerd dat mensen moeite hebben om passende keuzes te maken voor hun studie, stage, beroep of verdere carrire ontwikkeling. Het nemen van het juiste besluit of de volgende carrirestap, heeft alles te maken met zelfinzicht, bewustzijn en vergroten van kennis en vaardigheden. 

Wie ben ik? Wat motiveert mij? Welke talenten maken mij uniek en waar krijg ik energie van? Allemaal vragen waar Monique je helpt inzicht in te krijgen, zodat je op basis daarvan een volgende stap kunt zetten. Monique werkt als adviseur voor Thomas International, wereldwijd de grootste onafhankelijke leverancier van online assessments.


Aan de slag met teamevaluaties

Niet alleen het effectief samenstellen van teams is belangrijk in deze context. Ook dienen de teams van elkaar te weten hoe ze de sterktes en zwaktes van hun teamgenoten het beste kunnen inzetten of vermijden.

Tijdens de kick-off hebben de teams een goed beeld gekregen van de motivaties, sterktes, maar ook ontwikkelpunten en werkgedrag van hun teamgenoten. De teams hebben namelijk de Persoonlijke Profiel Analyses met elkaar besproken. Zo weten ze niet alleen persoonlijk, maar ook in een teamcontext hoe ze kunnen profiteren van elkaars kwaliteiten. Elk team heeft dan ook geanalyseerd waar ze als team sterk in zijn door middel van de Persoonlijke Profiel Analyse (PPA). Daarnaast weten ze waar ze elkaar scherp op kunnen houden om zo effectief mogelijk aan de slag te gaan. Alle teams hebben hun uitkomsten met elkaar gedeeld en de teamspirit was al volop aanwezig! Wil je meer weten over de Travel Challenge 2019? Neem een kijkje op: travel-challenge.nl


De voordelen van een PPA op een rij

De Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) geeft dus nauwkeurig inzicht in onder meer het werkgedrag, de sterke kanten en de motivatie van personen. Zo heb je al kunnen lezen wat het voordeel in persoonlijk inzicht is, maar ook hoe het de teamsamenstelling kan versterken. Op wat voor manieren kun jij een PPA effectief inzetten in jouw reisbedrijf en hoe kan het jou verder helpen?

Een PPA helpt bijvoorbeeld de slagingskans van toekomstige medewerkers te verhogen omdat je beter weet welke eigenschappen gewenst zijn in jouw team en over welke persoonlijke aspecten jouw potentieel nieuwe medewerker beschikt. Natuurlijk kun je dit op veel meer vlakken binnen jouw reisbedrijf inzetten. 

Je kunt de Profiel Analyse gebruiken voor:
 

  • Werving van nieuwe medewerkers

  • Verbeteren van communicatie

  • Motiveren van medewerkers

  • Het herkennen van aandachtspunten voor ontwikkeling

  • Beter samenstellen van teams
     

Persoonlijke Profiel Analyse aanvragen

Benieuwd geworden? Je kunt via Reiswerk een Persoonlijke Profiel Analyse aanvragen. Klik hier voor meer informatie zoals de tarieven of vraag direct een analyse aan. Mocht je meer informatie willen kun je het filmpje onderaan deze pagina bekijken. Dit geeft je een goed beeld van de profielanalysetool. 
 

Vragen?

Als je vragen hebt over de inzet van de analyses, neem dan contact op met Miranda Wiltenburg, projectmanager Leren & Ontwikkelen bij Reiswerk. Mits gewenst kunnen wij jou bijvoorbeeld in contact brengen met een gecertificeerde trainer. Deze trainer kan bij jou op de werkvloer uitgebreide uitleg komt geven over de persoonlijkheidsanalyses en een teamsessie verzorgen. Wij vertellen je graag meer!

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.