Effectiever coachen met inzet online persoonlijkheidsassessments

03 apr 2019

Het succes van een onderneming wordt bepaald door de mensen die er werken. Jouw medewerkers maken (of kraken) jouw reisbedrijf. Niet onbelangrijk dus dat iedereen goed op zijn plek zit. Maar weet je ook wat hen motiveert? En weet je hoe je kunt inspelen op de sterke kanten van jouw medewerkers?

Een persoonlijkheidsassesment is de oplossing! Met een Persoonlijke Profiel Analyse krijg je inzicht in de motivatie en kwaliteiten van jouw medewerkers. Zo weet je niet alleen beter wie jouw medewerkers zijn, maar kun je ook nog beter (aan)sturen en meer succes behalen als reisbedrijf. Wij vertellen je graag wat een Persoonlijke Profiel Analyse jou oplevert en hoe je deze kunt aanvragen.


Verhogen matchingkans

De arbeidsmarkt is volop in beweging. De werkloosheid zit op het niveau van voor de crisis, het aantal banen en werkenden blijft maar stijgen en ook het aantal vacatures is stijgende. Wel is er veel spanning op de arbeidsmarkt en is er nog steeds sprake van de “War for Talent”.

Klinkt dit herkenbaar? Dan kan de inzet van een online persoonlijkheidsassessments je hierbij helpen. Goed inzicht in sollicitanten verhoogt namelijk de matchingskans bij de zoektocht naar de juiste kandidaat. Hoe dan? Door de motivatie, sterktes, ontwikkelpunten en werkgedrag van nieuwe medewerkers vooraf in kaart te brengen n te bespreken. 

Teams samenstellen

In de ideale situatie weten jouw (nieuwe) medewerkers natuurlijk wat hun toegevoegde waarde is. Door inzicht te hebben in de motivatie, de sterktes, de ontwikkelpunten en het werkgedrag van sollicitanten kun je beter inschatten of dit ook een toegevoegde waarde aan het team is. 

Daarnaast weet je door de analyses ook beter wat voor persoonlijkheden je in je huidige team hebt zitten en welk soort persoon daar het beste bij past. Een win-win-situatie dus met een hogere slagingskans en beter functionerende teams. 

De voordelen op een rij

De Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) geeft dus nauwkeurig inzicht in onder meer het werkgedrag, de sterke kanten en de motivatie van medewerkers. Dit helpt de slagingskans te verhogen omdat je beter weet welke eigenschappen gewenst zijn in jouw team en over welke persoonlijke aspecten jouw potentieel nieuwe medewerker beschikt. Natuurlijk kun je dit op veel meer vlakken binnen jouw reisbedrijf inzetten. 

Je kunt de Profiel Analyse gebruiken voor:

  • Werving van nieuwe medewerkers

  • Verbeteren van communicatie

  • Motiveren van medewerkers

  • Het herkennen van aandachtspunten voor ontwikkeling

  • Beter samenstellen van teams

Persoonlijke Profiel Analyse aanvragen

Benieuwd geworden? Je kunt via Reiswerk een Persoonlijke Profiel Analyse aanvragen. Klik hier voor meer informatie zoals de tarieven of vraag direct een analyse aan. Mocht je meer informatie willen kun je het filmpje onderaan deze pagina bekijken. Dit geeft je een goed beeld van de profielanalysetool. 

Vragen?

Als je vragen hebt over de inzet van de analyses, neem dan contact op met Miranda Wiltenburg, projectmanager bij Reiswerk. Mits gewenst kunnen wij jou bijvoorbeeld in contact brengen met een gecertificeerde trainer. Deze trainer kan bij jou op de werkvloer uitgebreide uitleg komt geven over de persoonlijkheidsanalyses en een teamsessie verzorgen. Wij vertellen je graag meer!
 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.