Examen SEPR verzekeringen vanaf 1 januari 2019 Reiswerk Verzekeringen

cao reisbranche update.jpg

Voor het bemiddelen in en het verkopen van verzekeringen is deskundigheid vereist. De Wet Financieel Toezicht heeft een lijst met vrijstellingen opgenomen, waarin mensen met het diploma SEPR Verzekeringen of MBO Verkoper Reizen worden vrijgesteld van het behalen van een Assurantie B diploma. 

Reiswerk heeft onlangs de exameneisen, en de examens die op grond van deze eisen zijn ontwikkeld, geactualiseerd. Per 1 oktober 2018 is immers de IDD (Richtlijn Insurance Distributie) ingegaan. Deze Europese richtlijn bevat normen over de distributie van verzekeringen, o.a. over transparantie. Het doel van de IDD is het creren van een gelijk speelveld voor alle marktpartijen die bij de verkoop van verzekeringen betrokken zijn, het verbeteren van de bescherming van de consument en het bevorderen van een interne markt voor financile diensten. IDD heeft betrekking op adviseurs en bemiddelaars in verzekeringen, dus ook voor reisbedrijven die verzekeringen als aanvulling op hun product of dienst verkopen. In het examen Reiswerk Verzekeringen is een extra vraag opgenomen.

Ook de studenten die de reisbranche instromen met het diploma Travel Leisure & Hospitality (MBO-Toerisme) kunnen aan de richtlijn voldoen als ze het examen hebben gedaan. In hun opleiding is een keuzedeel Financile Producten opgenomen die de student voorbereid op de actuele verzekeringsproducten in de reisbranche.

Reiswerk heeft het verzoek ingediend bij het ministerie om de lijst met Vrijstellingen uit te breiden met het certificaat Reiswerk Verzekeringen en de opleiding Travel Leisure Hospitality aangevuld met Keuzedeel Financile Producten.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.