Fiets naar je Werk Dag

Tring tring! Nederlanders staan internationaal te boek als een volkje dat altijd en overal de fiets pakt. En waarom ook niet? Fietsen is goed voor de vitaliteit en je spaart tegelijkertijd het milieu. Kun je op de fiets naar je werk, dan moedigen we dat vandaag extra aan! Het is namelijk landelijke Fiets naar je Werk Dag. Dit initiatief van NFP wordt dit jaar voor de 16e keer georganiseerd en inmiddels wordt het al door bijna 4000 bedrijven, zorginstellingen, overheden en andere organisaties omarmd.

fietslading1.png

Lekker in je vel

Fittere werknemers zitten lekkerder in hun vel en dat merk je ook op de werkvloer. Bewegen voor of tijdens je werkdag heeft behalve een gunstig effect op je vitaliteit nog veel meer voordelen. Je komt zonder ergernis aan de files op je werk, je bespaart dure benzinekosten en het is goed voor het milieu. Werk je thuis? Fiets dan in de middag lekker een stuk door de natuur. Dat komt de creativiteit en productiviteit ten goede.

Fietsplan

NFP Groep voerde in april 2022 als organisator van de landelijke Fiets naar je Werk Dag een grootschalig onderzoek uit onder meer dan 150.000 medewerkers van wie de werkgever een fietsplan heeft. Wat blijkt? Een fietsplan heeft een positief effect op de vitaliteit van medewerkers.  33% voelt zich fitter, 41% begint frisser aan de werkdag en 37% geeft aan het werk aan het einde van de dag beter achter zich te kunnen laten.

Wat is dat eigenlijk, een fietsplan?

Een fietsplan betekent dat medewerkers met belastingvoordeel via hun werkgever een fiets mogen aanschaffen. De fiets kan bijvoorbeeld via brutoloon of vakantiedagen verrekend worden. De kosten van de aanschaf vallen binnen de vrije ruimte van de werkkostenregeling. Meer dan de helft (52%) van de ondervraagden zegt dat het fietsplan echt een stimulans is om vaker de fiets te pakken naar het werk. Dit geldt voor een groot deel tegelijkertijd ook voor hun privékilometers (32%). Leg het eens voor bij je werkgever.

Fietsvreugde

Naar verwachting doen er dit jaar twee keer zoveel mensen mee aan dit landelijke evenement dan in voorgaande jaren. Je hebt eigenlijk geen excuus om achter te blijven. En dat tropische buitje vandaag, daar fiets je gewoon tussendoor! Daar doen die stoere Nederlanders niet moeilijk over. Wind in de rug en trappen maar.

 

cta.png

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.