Het STAP-budget; jaarlijks een bijdrage van 1000,- voor scholing en ontwikkeling

directory 1495843 2.jpg

Vanaf 1 maart 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden per jaar maximaal € 1000,- aanvragen voor scholing en ontwikkeling via het STAP-budget. Deze subsidie kan gebruikt worden voor het volgen van een training, cursus of opleiding met als doel om meer eigen regie te hebben op jouw ontwikkeling tijdens je loopbaan.

Je herkent het waarschijnlijk wel; werk verandert snel. Er komen nieuwe banen en functies bij en er verdwijnen banen en functies. En door de coronacrisis versnelt dit alleen nog maar meer. Door het volgen van scholing, houd je regie over je eigen ontwikkeling en dat versterkt je positie op de arbeidsmarkt.
 
STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het STAP-budget is een nieuwe subsidie regeling. Tot 1 januari 2022 was het mogelijk om tijdens je jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting bij de Belastingdienst, scholingskosten af te trekken. Dat is nu niet meer mogelijk. Voor veel mensen is dit een positieve verandering omdat het STAP-budget vooraf geen financiële investering van de cursist zelf vraagt.

Hoe werkt dit precies?
Er zijn tal van opleidingen, cursussen en trainingen die je met het STAP-budget kan financieren. Al deze scholingsactiviteiten zijn vanaf 1 maart 2022 te vinden in een scholingsregister beheert door DUO. Wanneer je een opleiding wilt volgen schrijf je jezelf in bij de opleider. Na inschrijving geeft de opleider jou een STAP-aanmeldingsbewijs af. Met dit bewijs van aanmelding kan je online het STAP budget aanvragen bij het UWV. Het UWV kent het STAP budget toe en informeert de opleider hierover. Vervolgens wordt de subsidie direct uitgekeerd aan de opleider en kan jij beginnen met leren! 

Vanuit Reiswerk stimuleren wij iedereen in de branche om gebruik te maken van deze subsidie! In de komende periode zullen wij jou ook regelmatig informeren over interessante trainingen en opleidingen die je door deze subsidie kan volgen.

Wil je meer informatie over de subsidie of heb je vragen? Dan verwijzen we je graag naar het document: Vraag en Antwoord. Subsidieregeling STAP-budget, van het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid. 

Bron: 
Rijksoverheid.nl
Stapvooropleiders.nl

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.