Hoe blijf je jezelf ontwikkelen in 2021?

07 jan 2021

De eerste week van het nieuwe jaar zit erop. Hoe staat het er nu voor met je nieuwe voornemens? Misschien is een daarvan wel (meer) zelfontwikkeling in 2021, maar weet je eigenlijk niet hoe en waar te beginnen. Geen zorgen, wij helpen je. We hebben namelijk wat (leer)mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.
 
Online leren wanneer het jou uitkomt
Speciaal voor alle medewerkers in de reisbranche hebben we twee jaar geleden Travel College gelanceerd. Dit online leerplatform staat vol met interessante en uitdagende cursussen, webinars, essentials en podcasts. Van Digital Innovation tot Effectief communiceren. Wees niet bang dat je met de modules wekenlang en uren per dag bezig bent. De webinars duren vaak een half uurtje en de essentials zelfs maar een paar minuten. De cursussen zijn wel wat uitgebreider en duren dus wat langer, maar die kan je volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Nieuwsgierig naar het aanbod? Neem snel een kijkje op www.travelcollege.nl.
 
Verrassende YouTube tutorials
YouTube staat barstensvol tutorials, oftewel leerprogramma’s. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt over het betreffende onderwerp wel een korte cursus of uitleg vinden. Van hoe je een ananas kunt eten zonder hem te schillen tot het analyseren van je websitegegevens. Wist je trouwens dat Reiswerk ook een eigen YouTube kanaal heeft? Hier vind je onder andere video’s van reismedewerkers die vertellen wat hun functie precies inhoudt. Wie weet raak je er wel door genspireerd en wil je jezelf op dat specifieke vlak gaan ontwikkelen. Het kan zomaar een eerste stap naar ‘het roer omgooien’ en omscholing zijn.
 

Wandelend of wachtend een podcast luisteren
Voor degenen die nog niet zo bekend zijn met een podcast: het is eigenlijk een soort radioprogramma op internet. Ze zijn er met allerlei thema’s en je kunt ze gratis downloaden of streamen via onder andere Spotify of iTunes. Het fijne van een podcast luisteren is dat je dit overal kunt doen. Tijdens je dagelijkse wandeling door het park bijvoorbeeld, of als je ergens op zit te wachten. Op www.podcastluisteren.nl kun je veel verschillende onderwerpen vinden, zoals ‘Waar haal jij je marketing inspiratie vandaan?’. Ook op Travel College vind je diverse podcasts, zoals oefenen met Spaans en Mindfulness op je werk.
 
Websites en Twitter vol interessante content
Altijd goed om te doen: artikelen lezen die je kennis bijbrengen en van pas kunnen komen tijdens je werk. Denk aan TravelNext, waar je de nieuwste ontwikkelingen in de reisbranche leest. Ben je veel bezig met communicatie, marketing en social media? Dan vind je heel veel trends, tips en tricks op Frankwatching. Vergeet trouwens ook niet interessante mensen en hashtacks op Twitter te volgen. Zo scroll je door verrassende weetjes en word je naar boeiende artikelen gelinkt. Geen idee wie te volgen? Check dan eens deze ‘20 Twitter Accounts Travel Businesses Must Follow’.
 
Thuiswerken en leren
Werk je vanuit huis, dan heb je misschien wel meer tijd dan ooit om jezelf te ontwikkelen. Denk maar eens aan de minuten of uren die je bespaart aan reistijd. En waar je ‘vroeger’ een praatje maakte met een collega, kun je nu een supersnelle essential kijken over een onderwerp waar je meer over wilt weten. Zet je tijdens je wandeling in je middagpauze een podcast op, dan kom je vol nieuwe kennis en motivatie weer thuis. Heb je aan het einde van de dag nog wat energie over? Start dan vanuit je luie stoel nog een uitdagende e-learning van Travel College. Het aanbod wordt maandelijks uitgebreid, dus grote kans dat je iets vindt om jezelf te ontwikkelen. Veel succes!

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.