Hoe loyaal zijn millennials eigenlijk?

18 feb 2020

young people teamwork 578728780.jpg

Veel mensen hebben het idee dat millennials snel van baan wisselen, omdat ze zich in rap tempo willen ontwikkelen. Maar uit onderzoek blijkt dat millennials gemiddeld even lang bij werkgevers blijven hangen als hun voorgangers tig jaar geleden. Dus, als je goed voor ze zorgt, zijn ze heel loyaal. We geven je een aantal manieren waarop ze langer trouw blijven aan je reisorganisatie, en je hun talent optimaal benut.
 

Een relaxte werkomgeving

Millennials willen graag werken in een omgeving waar ontspanning voelbaar is. En nee, dit betekent niet dat ze graag onderuit gezakt zitten te chillen. Denk aan uitgebreide lunches, sociale evenementen en bijvoorbeeld een voetbaltafel in de ruimte. Die elementen zorgen niet alleen voor meer connectie onderling, maar creren ook een situatie dat ze het minder erg vinden om meer tijd op het werk door te brengen. Het is natuurlijk niet zo dat als een reisorganisatie geen pooltafel heeft, ze meteen naar de volgende werkgever vertrekken. Zie het meer als een bonus. Dus op naar het volgende punt dat ze nog belangrijker vinden: zinvol werk.

Doel & Passie

Deze generatie verlangt vooral naar zinvol werk. Dit kan trouwens in veel vormen zijn: van iets teruggeven aan de gemeenschap tot het gevoel hebben dat je een project vooruit duwt en serieus wordt genomen door de mensen om je heen. Het betekent dus niet noodzakelijkerwijs het redden van de wereld of het oplossen van een crisis. Het gaat meer om een doel en passie. En dat is alleen maar heel mooi. Want welke werkgever wil nou niet dat iemand zich volledig inspant voor alles wat hij of zij doet? Millennials vinden het trouwens ook prima om werk en leven te integreren, zolang dit maar nuttig en plezierig is.
 

Haal het beste uit je mensen

Zorg dus vooral voor zinvol werk n een plezierige cultuur en werkplek. Enkele tips om dit te bereiken:
  • Breng alle werknemers op de hoogte van jullie bedrijfsmissie.
  • Stel samen duidelijke, haalbare doelen op voor persoonlijke ontwikkeling en promotie.
  • Hanteer een casual dresscode. Millennials houden niet zo van bedrijfskleding.
  • Kortere dagen werken: wist je dat mensen effectiever werken in minder tijd?
  • Werken op afstand geeft medewerkers meer flexibiliteit in hoe en wanneer ze hun taken oppakken.
  • Geef zelf het goede voorbeeld!
Creer een bedrijfscultuur waar mensen elke dag naar terug willen keren. Wanneer je dit doet, zullen je werknemers jullie reisorganisatie ook aanbevelen bij hun netwerk. En dat zal je pool van talenten alleen maar verder vergroten. Last but not least: geef altijd eerlijke feedback en verander de werknemer/werkgever-relatie in een tweerichtingsdialoog. Millennials willen eerlijkheid, hoe positief of vervelend die soms misschien ook is.
 
Wil je meer lezen over werken met millennials? Lees dan ook het artikel Millenials managen? Zo doe je dat! even door.

Bron: forbes.com
 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.