Hoe maak ik een opleidingsplan?

01 jun 2022

guy 2557251 640.jpg

Je reisbedrijf zit in een dynamische, steeds veranderende omgeving. Bovendien verandert het gedrag en de behoeften van jouw klanten ook. Dat betekent dat je bedrijf ook verandert. En dus ook het werk in jouw bedrijf. Als werkgever wil je natuurlijk het beste in je personeel naar voren halen en benutten. En tegelijkertijd werkt bijna iedere medewerker graag aan zijn eigen groei en ontwikkeling door middel van scholing. Ze hebben er sinds 1 juli 2015 zelfs ook recht op! Het maken van een opleidingsplan kan je helpen om meer structuur aan te brengen in de opleidingsactiviteiten van medewerkers. In een opleidingsplan worden doelstellingen, activiteiten en verwachte resultaten helder en inzichtelijk voor beide partijen. We helpen je graag op weg bij het maken van een opleidingsplan voor jouw medewerkers.
 

Waar begin ik bij het maken van een opleidingsplan?

Om er achter te komen welke scholingsactiviteiten voor jouw organisatie noodzakelijk zijn, begin je bij het in kaart brengen van de opleidingsbehoeften. Daarbij staan de wensen van de organisatie en de medewerkers centraal. Om te bepalen welke opleidingsbehoeften in de organisatie bestaan, is het handig om de checklist opleidingsbehoeften te gebruiken. Deze checklist kan als basis dienen voor de inhoud van het opleidingsplan doordat je vragen beantwoordt die je nodig hebt bij het opstellen van het plan.
 

Voorbeeld opleidingsplan

Download hier een model voor een opleidingsplan. Je kunt het Word-bestand zelf aanpassen zodat hij passend is voor jouw organisatie. De voorbeeldtekst helpt je op weg.
 

Vragen over een opleidingsplan

Heb je vragen over het opstellen van een opleidingsplan? Neem dan contact op met Reiswerk via info@reiswerk.nl.
 
Bron: Personeelsnet
 

Geschreven door:

Shannon Yska
cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.